Γιατί το NBA έκανε ban τα παπούτσια «Air Jordan»;

Τα «Air Jordan 1» βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν.

Έτσι είναι, όταν σπας τον κώδικα ντυσίματος του NBA φίλοι μου. Η Nike έχασε εκατομμύρια δολάρια όταν το διασημότερο πρωτάθλημα μπάσκετ θεώρησε πως το μοντέλο Air Jordan έσπαγε κάθε κανόνα της. Έτσι τα απαγόρευσε και η εταιρία δημοσίευσε αυτό το διάσημο διαφημιστικό της.

Τώρα η εταιρία παπουτσιών τιμά εκείνη την παράξενη περίοδο και επανεκδίδει τα διάσημα Air Jordan 1 κάτω από την ονομασία Rebellionaire.

Το σχέδιο έχει τις ρίζες του σε ένα επαναστατικό κομμάτι της μυθολογίας του Michael Jordan. Όπως σημειώνει η εταιρία, το ΝΒΑ υποτίθεται ότι επέβαλε στον GOAT πρόστιμο 5.000 δολαρίων για παραβίαση του επίσημου ενδυματολογικού κώδικα κάθε φορά που έβαζε ένα ζευγάρι μαύρα και κόκκινα Air Jordan 1 το 1984, τη χρονιά του ντεμπούτου της Air Jordan. Αυτές οι αποχρώσεις αναφέρθηκαν ακόμη και συγκεκριμένα σε μια επιστολή από το πρωτάθλημα προς τη Nike.

Πώς αλλάζουν όμως οι εποχές έτσι; Πλέον τα διάσημα παπούτσια είναι συνυφασμένα άρρηκτα με τον διάσημο παίκτη και φυσικά το NBA. H ιστορία πάντα δικαιώνει τους τολμηρούς και τους ονειροπόλους.

 

 
 

Ο γίγαντας αθλητικών ειδών Nike ισχυρίστηκε ότι ήταν άδικο για τα AJ1 και μάλιστα κυκλοφόρησε μια διαφήμιση "Απαγορευμένη" για να εκμεταλλευτεί την άτακτη φύση τους. Έξυπνη κίνηση ομολογουμένως.

 

 

Ωστόσο, αντιμετωπίζοντας την απουσία φωτογραφικών στοιχείων που να δείχνουν στην πραγματικότητα τον Jordan με μαύρα και κόκκινα AJ1 από την εποχή, η γενικά αποδεκτή συναίνεση είναι ότι ένα μη υπογεγραμμένο Air Ship δεν άξιζε πολλά στην αγορά.

Σήμερα η εταιρία επανακυκλοφορεί το παπούτσι με το σύνθημα «Δεν μπορούν να σε σταματήσουν να τα φοράς». Όλοι οι συλλέκτες των Air Jordan εκεί έξω μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείτε σοβαρά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved