Ο κινηματογράφος θα μαθαίνει πάντα τους άντρες να ντύνονται

Πόσες φορές δεν έχουμε μιμηθεί κάποιον από όλους αυτούς τους ηθοποιούς;

Η αλήθεια είναι πως χωρίς το σινεμά δεν θα ξέραμε πολλά πράγματα. Είναι κάποιοι άνθρωποι που σίγουρα έχουν «ζήσει» περισσότερο μέσω της οθόνης και των ταινιών παρά μέσω της πραγματικής ζωής. Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο αλλά όμως είναι αλήθεια και σίγουρα όλοι μας έχουμε περάσει από εκεί.

 

 
 

Τα δράματα εποχής θεωρούνταν από καιρό τροφή για τη δημόσια τηλεόραση: εκπομπές και ταινίες για ανθρώπους που συλλέγουν παλιά βιβλία. Μερικές φορές ξεπερνούν και αναπλάθουν την κουλτούρα. Ο Don Draper γίνεται ένα από τα πιο αναγνωρισμένα style icon της τελευταίας δεκαετίας και κάνει μόνος του το Old-Fashioned ένα κοκτέιλ που όλοι ξέρουν να φτιάχνουν - αλλά όσον αφορά το στυλ, Η επιρροή θεωρείται συχνά δεδομένη.

 

 
 

Ποιος δεν έχει δει τον Μεγάλο Γκάτσμπι και δεν έχει ξετρελαθεί με όλα εκείνα τα κουστούμια, τα φοβερά παντελόνια και τα απίστευτα πουλόβερ; Πραγματικά αυτή η ταινία είναι κάτι παραπάνω από φόρος τιμής στην ανδρική μόδα.

Και μετά ας πάμε σε πιο άγρια στυλ και σε μόδες που ήρθαν κυριολεκτικά μέσα από την οθόνη. Ας μην ξεχνάμε ταινίες σαν τον Ατίθασο με τον Μάρλον Μπράντο.

Ένας από τους πιο εμβληματικούς ρόλους της καριέρας υποδύθηκε έναν από τους πιο γνήσιους επαναστάτες της οθόνης, μια συμμορία 40 μοτοσικλετιστών, που κλέβουν το δεύτερο βραβείο από ένα νόμιμο αγώνα μοτοσικλετών. Το “it” κομμάτι της ταινίας ήταν το μαύρο δερμάτινο biker jacket, δημιουργία των αδελφών Irving and Jack Schott το 1913, που έμελλε να γίνει σύμβολο του αντισυμβατικού στυλ και να συμπεριληφθεί στα all time classic ρούχα.

Ναι σίγουρα οι σειρές και οι ταινίες του σινεμά, όλα τα δράματα που βλέπουμε από τον προηγούμενο αιώνα στις τηλεοράσεις μας αλλά και στις σκοτεινές αίθουσες, έχουν επηρεάσει το ντύσιμο του άντρα του σήμερα αλλά και του χτες.

 

 
 

Είναι δυνατόν κάποιος να υποστηρίξει πως το American Zigolo δεν έχει επηρεάσει έστω και λίγο την ανδρική ντουλάπα μας; Με τίποτα κι αν κάποιος το υποστηρίξει τότε θα πρέπει να μην έχει ιδέα από κινηματογραφική ιστορία.

Χωρίς το σινεμά οι άνδρες θα ήτα πιο φτωχοί και η ανδρική μόδα θα είχε μείνει κάτι λιγότερο απί μισή. Δεν ακόμη και το Επιστροφή στο Μέλλον με όλα εκείνα τα σνίκερς. Ο Marty McFly ταξίδεψε στο μέλλον και μας σύστησε ένα από τα πιο θρυλικά αθλητικά παπούτσια της Nike, το HyperAdapt 1.0. ένα ιστορικό παπούτσι.

Οι ταινίες είναι αμέτρητες, μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτό όλη μέρα. Ποιο είναι όμως τελικά εδώ το δίδαγμα; Βλέπετε σινεμά, γιατί κάνει καλό στο στυλ μας.

Δες εδώ κάποιες από τις πιο κουλ ενδυματολογικά ταινίες:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved