Θα φύγουν ποτέ από τη μόδα οι Peaky Blinders;

Ο τελευταίος κύκλος ξεκίνησε. Τι μπορεί να σημαίνει όμως αυτό για το αντρικό στυλ;

H αλήθεια είναι ότι θα δυσκολευτούμε να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς το Peaky Blinders. Θα παίξει σαφώς μεγάλο ρόλο για το πώς θα ολοκληρωθεί η τελευταία σεζόν, αλλά σίγουρα θα υπάρξει μία νοσταλγία όπως έγινε και με σειρές τύπου Sopranos ή Game of Thrones. Ο καθένας θα κρατήσει την στιγμή που θέλει. Την πρώτη φορά που είδε την συμμορία να καθαρίζει τους εχθρούς με τα ξυράφια, τα ξεσπάσματα του Tom Hardy ή τους καβγάδες του Paul Anderson. Όλοι μας θα ξεχωρίσουμε κάτι και όλοι θα θυμόμαστε σίγουρα ένα πράγμα: το στυλ.

 

 

Γιατί μπορεί για μερικούς ο Μεσοπόλεμος να έδειχνε γοητευτικός από άποψη ντυσίματος, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και κυρίως οι άντρες, δεν είχαν ιδέα για τις προτιμήσεις της εποχής. Δεν είχαν ιδέα για την μπριγιαντίνη και τις πομάδες, δεν ήξεραν τι είναι το undercut και όταν τους μιλούσες για τηλεοπτικές συμμορίες, δεν φανταζόντουσαν μαφιόζους με γιλέκα και σακάκια – παρά μόνο αν έβλεπαν κάτι τύπου Al Capone. Όμως με την άνοδο του ρεύματος των Peaky Blinders, ανέβηκε και η αντρική περιποίηση. Αυξήθηκαν τα προϊόντα αντρικής ομορφιάς και τα αξεσουάρ. Για την ακρίβεια υπήρξαν εταιρείες που συστάθηκαν αποκλειστικά για να εμπορευτούν αντρικά προϊόντα και αξεσουάρ και στάθηκαν στην αγορά επάξια.

Οπότε η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής: Τι θα γίνει μετά το τέλος των Peaky Blinders; Θα τελειώσει μαζί και το στυλ τους; Θα μπορούσαμε άνετα να επαναλάβουμε την γνωστή γενικολογία του μόδα είναι και γυρίζει, αλλά ίσως το εν λόγω ρεύμα με τα κουρέματα του Μεσοπολέμου και τα γιλέκα, να μην έφτανε τόσο γρήγορα στις ζωές μας. Ίσως να χρειαζόταν άλλη μία γενιά για να κάνει την εμφάνισή της. Σημασία όμως έχει ότι αυτό το στυλ το απολαύσαμε. Γιατί; Γιατί οι άντρες μπήκαν στην διαδικασία να πειραματιστούν. Είδαν τι τους κάνει και τι όχι, τι τους ταιριάζει ή τι τους κολακεύει και κράτησαν ό,τι ήθελαν όπως και πέταξαν ό,τι  δεν χρειαζόντουσαν. Από τους μπαρμπέρηδες που έκατσαν στις καρέκλες τους μέχρι τα προϊόντα που χρησιμοποιούν ακόμη. Και αυτό είναι βασικό για να υποδεχτείς ένα στυλ.

 

 

Για να απαντήσουμε όμως στην ερώτηση, η μόδα αλλάζει με ταχύτητες φωτός. Πολύ πριν μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε, θα έχει ήδη εμφανιστεί μία άλλη κουλτούρα που ήδη θα έχουν ξεκινήσει να υιοθετούμε – και που δεν θα έχει ξεκινήσει απαραίτητα από μία τηλεοπτική σειρά. Άλλωστε η εναλλαγή γίνεται αργά στην αρχή, με τους πιο τολμηρούς να αλλάζουν look και την μάζα στη συνέχεια να ακολουθεί. Η αλήθεια όμως είναι πως η ψυχαγωγία βοηθάει σε αυτές τις αποφάσεις και πόσο μάλλον όταν κάποιος ψάχνει να δει αν μπορεί να υιοθετήσει μία νέα εμφάνιση. Το στυλ των Peaky Blinders θα χαθεί. Το στυλ των γιλέκων και του παλτό ή της μπότας ωστόσο, δεν θα μείνει στην ντουλάπα. Απλά θα εξυπηρετήσει άλλες ανάγκες. Το ίδιο και στα χτενίσματα. Όσο βγάζουμε τρίχες, έχουμε περιθώρια για δοκιμές. Αυτό είναι που πρέπει να θυμόμαστε. Ότι το μυστικό είναι να είμαστε δεχτικοί στο να θέλουμε να αναζητήσουμε ένα νέο look, είτε αυτό ανήκει στους Peaky Blinders, είτε όχι.

 

 

Όσο για την σειρά; Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από τον Steven Knight. Και ο συγκεκριμένος μπορεί πολύ εύκολα να μας κάνει να κολλήσουμε με μία νέα ιδέα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved