Γιατί ένα Rolex είναι καλύτερη επένδυση από τον χρυσό ή τα ακίνητα

Μόνο την τελευταία δεκαετία, η αξία ενός μεταχειρισμένου Rolex έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Έχουμε ξαναγράψει το πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα ολοκαίνουργιο Rolex με το κόστος της αγοράς του να είναι μάλλον το πιο εύκολο από τις προϋποθέσεις της απόκτησης. Οι λίστες αναμονής ολοένα και μεγαλώνουν, ενώ η μαύρη αγορά φρεσκοαγορασμένων Rolex τα οποία πωλούνται με «καπέλο» βρίσκεται σε διαρκή άνθιση. Όλη αυτή η αναταραχή έχει δημιουργήσει μια υπέροχη κατάσταση ακόμα και στην αγορά μεταχειρισμένων.

Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας αγοραπωλησιών μεταχειρισμένων ρολογιών Bob’s Watches, ένα μεταχειρισμένο Rolex το οποίο το 2011 κόστιζε 5.000 δολάρια, σήμερα κοστίζει 13.000. Και για να δούμε το πόσο μεγάλη ήταν η αύξηση στη ζήτηση των Rolex τα πολύ τελευταία χρόνια, μόνο στα χρόνια της πανδημίας η αύξηση ισούται με την αύξηση των 5 προηγούμενων ετών. 

 

 

Μπορεί να μην είναι όλα τα μοντέλα της Rolex το ίδιο ποθητά, από τη στιγμή που ορισμένα μοντέλα υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα προς αγορά, αλλά όλα έχουν δει αύξηση στις τιμές στους σαν μεταχειρισμένα, ακόμα και τα Air King και Cellini. Στο άλλο άκρο βρίσκεται το Sky-Dweller, το οποίο παρουσιάστηκε μόλις το 2012 και από τότε έχει διπλασιάσει την αξία του, και φυσικά το Daytona το οποίο την έχει τριπλασιάσει και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βρει κάποιος τον χρονογράφο της Rolex με λιγότερα από 30.000 δολάρια. 

 

 

Συγκρίνοντας στοιχεία πληθωρισμού και τιμών αγαθών, τα Rolex δεν είναι μόνο μια επένδυση που φέρνει μεγάλα κέρδη, αλλά και σίγουρα. Όλες οι προβλέψεις αναφέρουν πως δεν πρόκειται να πέσουν οι τιμές των ρολογιών-status symbol και το όριο είναι μόνο ο ουρανός. Τα ρολόγια που πρόκειται να αγοραστούν από τα επίσημα καταστήματα της εταιρείας μέσα στο 2022 αναμένεται να έχουν αυξημένη τιμή κατά 10% δίνοντας ακόμα μια ώθηση στις τιμές των μεταχειρισμένων. 

Με τα σκαμπανεβάσματα του Bitcoin, μήπως είναι καλύτερη επένδυση ένα ατσάλινο Rolex Submariner; Και καλά να μην πάει η επένδυση, θα σου μείνει στον καρπό ένα ρολόι-ορόσημο μιας ολόκληρης εποχής.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved