Ο Tom Hiddleston εξύψωσε το αντρικό ντύσιμο

Πώς ο διάσημος ηθοποιός δεν φοβήθηκε ποτέ το κοστούμι.

Η αλήθεια είναι πως αν δεν είχαμε συνηθίσει τον Tom Hiddleston να κυκλοφορεί με μία περίεργη περικεφαλαία και ένα σωρό ήρωες της Marvel τριγύρω του, θα ήταν πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να τον φανταστούμε σαν style idol. Όμως δεν μιλάμε απλά για έναν κλασσάτο και ταλαντούχο ηθοποιό. Μιλάμε για Βρετανό. Στα 43 του χρόνια, ο Tom Hiddleston έχει μία ιδιαίτερη αγάπη για το θέατρο, την παραδοσιακή αλληλογραφία και την Saville Row. Είχε πει μάλιστα κάποτε σε συνέντευξη του πως η διαδικασία κατασκευής ενός ανδρικού κοστουμιού, αξίζει πιο πολύ και από το ίδιο το κοστούμι.

Όταν έκανε υποδοχή στην επιτυχημένη σειρά The Night Manager, καταλάβαμε στο έπακρο τι εννοούσε:

 

 

Δεν θα έπρεπε ωστόσο κάτι τέτοιο να κάνει σε κανέναν εντύπωση. Οι εμφανίσεις του διάσημου ηθοποιού με κοστούμι, είναι η απόδειξη το πως αυτό μπορεί να μεταμορφώσει έναν άντρα. Είναι ο λόγος άλλωστε, που πιστεύει και συμβουλεύει τους φίλους του ότι το κοστούμι πρέπει να έχει μόνιμη θέση στη γκαρνταρόμπα τους και όχι μόνο για γιορτές και πανηγύρια. Και λογικό είναι. Ευτυχώς η νέα γενιά πειραματίζεται με σακάκια και γιλέκα και γενικότερα με το πιο elegant ντύσιμο, χωρίς ωστόσο αυτό να δείχνει βαρετό – κάτι που ο Hiddleston έχει αναφέρει στις συνεντεύξεις του σχετικά με την επόμενη μέρα στο στυλ. «Το παν είναι να σε εκφράζει αυτό που φοράς. Το σχέδιο, σε τελική ανάλυση, είναι κάτι το οποίο δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλο πέρα από εσένα».

«Ο Loki οφείλει την εξέλιξή του στον Tom Hiddleston»

Ωστόσο δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως οι φωτογραφήσεις του σε αντρικά περιοδικά όπως το Esquire και το GQ, έχουν επηρεάσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το ανδρικό στυλ. Μερικά γενναία παραδείγματα είναι ότι δεν φοβάται τον χρωματισμό στα σακάκια. Ότι ξέρει πως να συμπεριφερθεί στο σταυρωτό χωρίς να κουμπώνει όλα τα κουμπιά. Ότι οι πλεκτές γραβάτες δεν δείχνουν βαρετές και ότι το πουκάμισο δεν είναι σώνει και ντε ο ένας και ισόβιος φίλος για κάθε σακάκι στην ντουλάπα. Και μετά έχεις τα παπούτσια. «Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με το καφέ και το μαύρο». Και έχει δίκιο. Το θέμα είναι αν θα επιλέξεις loafers ή μπότες ή ακόμη και ένα πιο leisure παπούτσι. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που νοιάζει τον Tom Hiddleston. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να νιώθει άνετα.

 

 

Το ντύσιμο του ωστόσο είναι από τους βασικούς λόγους που τον ονειρευόμαστε σαν μελλοντικό Bond Villain. Το ξέρουμε ότι κάποιοι τον φαντάζονται στο κοστούμι του James Bond, αλλά ένα τόσο προσεγμένο και out of the box ντύσιμο, είναι κάτι που ταιριάζει μονάχα σε έναν ισχυρό τύπου που σχεδιάζει να κατακτήσει τον κόσμο. Ή να τον κάψει. Ποιος είπε ότι το κοστούμι δεν προδιαθέτει ρόλους; Είναι μεγάλο ψέμα αυτό. Ειδικότερα ο τρόπος που ντύνεσαι μαρτυρά ποιος είσαι και -ας μην κοροϊδευόμαστε- τις περισσότερες φορές είναι κάτι το οποίο το δηλώνει και εσύ ο ίδιος. Αλλά αυτό το βρετανικό στυλ του Hiddleston τον στέλνει κατευθείαν στην SPECTRE. Ή σε όποια άλλη οργάνωση τέλος πάντων αποφασίσει να τα βάλει με την MI6 και τον μελλοντικό 007.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, Bond Villain ή όχι, ο ηθοποιός θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να είναι ο τύπος που θέλουμε να βλέπουμε να εξυψώνει το αντρικό στυλ. Όχι μόνο επειδή μπορεί να το υποστηρίξει αλλά και επειδή, στην τελική, δεν φοβάται να κάνει νέα βήματα. Μόδα άλλωστε δεν είναι μόνο τι φοράς, αλλά και πως επιλέγεις να το παρουσιάσεις. Δεν ξέρουμε αν το κάνει εσκεμμένα, αλλά το κάνει εκπληκτικά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved