4 ανδρικοί συνδυασμοί ρούχων που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα

Αντί να τρέχεις πίσω από τις τάσεις της μόδας κάθε έξι μήνες, επένδυσε σε μια διαχρονική γκαρνταρόμπα μια και καλή.

Δεν είναι ακριβώς φρέσκα κουλούρια ότι υπάρχουν ορισμένα ρούχα που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα. Πρόκειται συνήθως για κομμάτια που αποτυπώθηκαν για πάντα στο DNA της αρρενωπής εμφάνισης γιατί πολύ απλά οι πολιτιστικές αναφορές και οι άνδρες που τα έκαναν iconic είναι πιο ισχυρά από κάθε τάση και μόδα.

Το πιθανότερο είναι να ξέρεις ήδη τα πιο βασικά από αυτά τα ρούχα, μπορεί να τα έχεις ήδη στην ντουλάπα σου. Το μυστικό όμως είναι στον συνδυασμό. Δεν αρκεί να φοράς το δερμάτινο biker jacket του Marlon Brando, πρέπει να το φοράς και σαν τον Marlon Brando. Στη συνέχεια θα δεις μερικά από πιο διαχρονικά ανδρικά ρούχα, αλλά και τους συνδυασμούς με τους οποίους τα φόρεσαν ώστε να τα κάνουν θεσμούς για την ανδρική εικόνα. 

 Το δερμάτινο jacket και το λευκό t-shirt του Marlon Brando

 

insp2

 

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον πιο διαχρονικό από τους διαχρονικούς συνδυασμούς. Κρατάει τόσα πολλά χρόνια που έχει καταφέρει να γίνει ανεπίσημη στολή σχεδόν κάθε είδους υποκουλτούρας και όχι μόνο αυτής που αρχικά εξέφρασε ο Marlon Brando ως ο Ατίθασσος. Από τους χίπιδες και τoυς οπαδούς του grunge, μέχρι τους hipsters, όλοι υπέκυψαν στον αλάνθαστο συνδυασμό. 

Όσοι έχουν ένα τέτοιο jacket στην ντουλάπα τους και φοβούνται να το βάλουν είναι γιατί δεν ξέρουν πώς να το σετάρουν για να μην φανεί υπερβολικό. Ένα απλό λευκό t-shirt και ένα ακόμα πιο απλό σκούρο μπλε τζιν παντελόνι χωρίς περιττά ξεβάμματα και φθορές, είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Το shearling jacket και το γκρι πουλόβερ του Robert Redford

 

insp1

 

Αν είσαι από αυτούς που θεωρούν υπεβολικά ζόρικο το στυλ του Marlon Brando, ο πιο στυλάτος κινηματογραφικός κατάσκοπος (συγνώμη 007, αλλά δεν συχνάζουμε όλοι στα καζίνο με tuxedo) έρχεται να σώσε την παρτίδα. Ο Redford έχει καταφέρει να κάνει εμβληματικό κάθε πανοφώρι που έχει φορέσει για τις ανάγκες των ρόλων του, από το peacoat, μέχρι το shearling jacket. Για το τελευταίο θα μιλήσουμε εδώ, ένα μπουφάν που τα κάνει όλα. 

 

 

 Είναι ίσως το πιο ζεστό από όλα τα jacket και μπορείς να το βάλεις από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να δείχνεις ούτε πολύ «ντυμένος» ούτε υπερβολικά casual. Στο Downhill Racer το σέταρε με ένα γκρι πουλόβερ φτιάχοντας έναν τόσο καλό συνδυασμό που αφήνει παντελώς αδιάφορο το τι θα βάλεις από κάτω. Παντελόνι και παπούτσια μπορεί να είναι κυριολεκτικά οτιδήποτε. Από τζιν μέχρι chinos, και από μπότες μέχρι κλασικά λευκά sneakers.

Το ζιβάγκο και το σταυρωτό σακάκι του Michael Caine

 

insp43

 

O Sir Michael Caine ήξερε πάντα πώς να ανακατεύει δημιουργικά τους κόσμιους τρόπους με μια ισχυρή δόση κωλοπαιδισμού στους ρόλους του. Ένας γκάνγκστερ που μπορούσε να σε αφοπλίσει με το στυλ του κατάφερε να συνδυάσει δύο κομμάτια από τις αντίθετες όχθες του στυλ. Το ζιβάγκο ήταν πάντα το ρούχο των αντικομφορμιστών, όσων έδειχνα αυθάδεια απέναντι στην ετικέτα και την υποχρεωτικότητα της γραβάτας ως μέρος μιας αστικής στολής. 

 

 

Από την άλλη πλευρά το σταυρωτό, ή διπλού πέτου, σακάκι είχε πάντα ένα πιο συντηρητικό κοινό. Ενώνοντας αυτά τα δύο κομμάτια, ο Michael Caine έφτιαξε έναν πραγματικά smart casual συνδυασμό που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο κάθε φορά που δεν είσαι σίγουρος για το τι να βάλεις. Αν επενδύσεις και σε ποιοτικά κομμάτια όπως ένα κασμιρένιο ζιβάγκο, τότε έχεις πετύχει διάνα.

Το field jacket και το button-down πουκάμισο του Montgomery Clift

 

insp12

 

Χρωστάμε πάρα πολλά στο στρατιωτικό στυλ και τα ρούχα που φοράμε και είναι στρατιωτικής έμπνευσης είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε. Ο χρηστικός σχεδιασμός τους και τα ουδέτερα χρώματα που δεν τραβάνε την προσοχή τα έχουν κάνει πραγματικά αναντικατάστατα. Τη δημοφιλία του field jacket τη χρωστάμε στους βετεράνους του Βιετνάμ και τη λίγο πιο επίσημη εμφάνισή του, στον Montgomery Clift.

Συνδυάζοντάς το με ένα απλό button-down πουκάμισο το πήρε από την χίπικη κουλτούρα και το περιθώριο και το έκανε mainstream ντύσιμο που δεν έχει χάσει τίποτα από τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του τον τελευταίο μισό αιώνα. Πλέον τα field jackets δεν είναι μόνο φαιοπράσινα, αλλά υπάρχουν σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, ακόμα και μη γήινα. Και αυτό μπορεί να παίξει λίγο με το πόσο casual το θες ανάλογα με το αν βάλεις από κάτω ένα ταιριαστό, αλλά όχι στο ίδιο ακριβώς χρώμα σαν στολή, chino παντελόνι ή κάποιο κλασικό τζιν. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved