Πάνε οι εποχές που έσκαγες με γραβάτα και κουστούμι στο γραφείο. Μάθε πως να ντυθείς σωστά στη δουλειά.

Οι εποχές αλλάζουν και πλέον οι άνδρες σκάνε στη δουλειά όπως θέλουν (εκτός από δουλειές που απαιτούν στολή). Μπορείς όμως να είσαι επίσημος στη δουλειά με έναν πιο casual τρόπο.

Το σακάκι και η γραβάτα ήταν ανέκαθεν συνδυασμένα με το βαρύ ντύσιμο που απαιτούσαν συγκεκριμένες περιστάσεις. Ωστόσο αυτό άλλαξε τα τελευταία χρόνια και οι πολλοί αλλά και σωστοί συνδυασμοί, δίνουν τη δυνατότητα για ένα casual ντύσιμο, το οποίο όμως ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

 

 

Δεν είναι ανάγκη να σκας στη δουλειά λες και πηγαίνεις σε γάμο. Πλέον τα πάντα είναι πιο χαλαρά. Από την άλλη δεν πρέπει να χαλαρώσεις και υπερβολικά γιατί μπορεί να το χάσεις στην πορεία και να νομίζεις πως πηγαίνεις στο γυμναστήριο αντί για τη δουλειά σου. Θέλει μία ισορροπία.

 

 
 

Πόση ώρα περνάς μπροστά στον καθρέφτη σου μέχρι να αποφασίσεις τι θα φορέσεις στη δουλειά σου; Σίγουρα για να βρεις το ιδανικό σύνολο για το γραφείο κάθε πρωί είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. Μπορεί να έχεις μια ντουλάπα γεμάτη με ρούχα αλλά στέκεσαι μπροστά σε αυτήν και αναρωτιέσαι τι να βάλεις.

 

 
 

Κάποτε η πλειοψηφία της ανδρικής γκαρνταρόμπας ορίζονταν από το τι φορούσε ο άνδρας στην εργασία του. Ένας δικηγόρος πχ, φορούσε ένα πιο επίσημο κουστούμι από έναν λογιστή και ο λογιστής φορούσε ένα πιο επίσημο κουστούμι από έναν συγγραφέα.

 

 

Μπορούσες λοιπόν να υποθέσεις περίπου τι έκανε ένας άνδρας για να βγάλει τα προς το ζην, από το πως ήταν ντυμένος σε γενικές γραμμές. Πλέον όμως όλα αυτά έχουν αλλάξει. Όλοι ντύνονται πιο casual και αυτό είναι καλό γιατί έχουμε περισσότερες επιλογές.

Σήμερα το ανδρικό στυλ δεν ορίζεται τόσο από το dress code του γραφείου, αλλά από πολλά περισσότερα.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved