Το Omega Speedmaster 321 Canopus Gold είναι το όνειρο κάθε συλλέκτη

Ένα σπάνιο κράμα μετάλλων και μια έμπνευση από την πτώση της Τροίας μας φέρνει ένα πραγματικά μοναδικό ρολόι.

Το Speedmaster της Omega είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα πιο ποθητά ρολόγια για κάθε άντρα που θα ήθελε ένα σοβαρό κομμάτι υψηλής ωρολογοποιίας στον καρπό του. Είναι ίσως το μοναδικό ρολόι-εργαλείο που δεν ξενίζει η εικόνα του ακόμα και με το πιο επίσημο ένδυμα. Έχοντας την πιστοποίηση της ομαλής λειτουργίας στο διάστημα από τη NASA, ήταν άλλωστε το πρώτο ρολόι που πάτησε στη Σελήνη, και τις μαζεμένες διαστάσεις χωρίς τον όγκο των καταδυτικών ρολογιών και άλλων χρονογράφων, έχτισε τον δικό το μύθο ως το απόλυτο αντρικό ρολόι. Τώρα ήρθε η ώρα να γίνει και πολυτελές για να κερδίσει και εκείνους τους ελάχιστους που δεν τους αρκούσε το ατσάλι σαν υλικό κατασκευής.

 

 

Και το συγκρίνουμε με το ατσάλι γιατί ναι μεν υπάρχει ήδη από το 2019 ένα ολόχρυσο Speedmaster, όμως αυτό εδώ είναι διαφορετικό γιατί μοιάζει υπερβολικά με ατσάλινο, αλλά δεν είναι. Το Canopus Gold, από τον ομώνυμο ήρωα της Ιλιάδας, είναι ένα κράμα από τα πιο πολύτιμα μέταλλα. Λευκός χρυσός, παλάδιο και ρόδιο συνθέτουν το πιο εξεζητημένο κράμα που έχει φορεθεί σε ρολόι. 

Ταυτόχρονα οι διαστάσεις του συγκεκριμένου Speedmaster είναι ίδιες με αυτές ενός Speedmaster από το 1957 με 38,5 κομψά χιλιοστά διάμετρο κάσας και μπρασελέ στο ίδιο ακριβώς πάτερν. Το καντράν από μηχανικά κατεργασμένο όνυχα δίνει μια ακόμα λεπτομέρεια πολυτέλειας, όμως το πραγματικό φετίχ βρίσκεται πίσω από αυτό.

 

 

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, ο μηχανισμός του είναι ο Calibre 321, ένα πιστό αντίγραφο δηλαδή του μηχανισμού που φορούσαν τα πρώτα Speedmaster και ένας τέτοιος μηχανισμός αποτελεί Ιερό Δισκοπότηρο για κάθε σοβαρό συλλέκτη ρολογιών. Η πλάτη της κάσας είναι από ζαφείρι και έτσι επιδεικνύεται περήφανα ο κουρδιστός στο χέρι  μηχανισμός των 55 ωρών αυτονομίας. 

 

 

Η τιμή του όπως είναι απολύτως λογικό δεν αφορά τους κοινούς θνητούς και με τιμή λιανικής γύρω στις 70.000 € κοστίζει όσο σχεδόν 10 ατσάλινα Speedmaster. To Omega Speedmaster 321 Canopus δεν είναι εκείνο το πρώτο καλό ρολόι που θα πάρει ένας άντρας για να γιορτάσει την κοινωνική του ενηλικίωση, υπάρχουν άλλα μοντέλα της Omega και όχι μόνο η σειρά Speedmaster που θα το κάνουν αυτό.  Το Canopus είναι το πέρασμα στην ωριμότητα και η πιστοποίηση ότι στη ζωή του άντρα που θα πάρει είναι όλα καλά καμωμένα, καλοφόρετο στους λίγους κι εκλεκτούς.     

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved