Για να διαλέξουμε ένα ανδρικό παλτό πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία του

Ο μόνος τρόπος να μάθεις τελικά τι σου ταιριάζει και τι αντιπροσωπεύει αυτό που θα φορέσεις.

Το ανδρικό παλτό έχει τεράστια και μακρά ιστορία. Το κάθε ρούχο που φοράει ένας άντρας κουβαλάει πάνω του πολλά γεγονότα και στιγμές μέσα στον κόσμο. Το να φορέσεις απλά ένα παλτό μπορεί να συμβαίνει συχνά, πως όμως θα καταλάβεις αν τελικά αυτό το ρούχο που φοράς έχει σχέση με το δικό σου χαρακτήρα και προσωπικότητα;

Ο μόνος τρόπος για να συνδυάσεις σωστά ένα παλτό είναι να γνωρίζεις την ιστορία του και από πού ξεκίνησε.

Εδώ θα βρεις μερικά από τα πιο γνωστά είδη παλτού:

 

 

Κοντό η μακρύ; Μονόπετο ή σταυρωτό; Εδώ θα μάθεις όσα πρέπει να γνωρίζεις για να διαλέξεις το παλτό του χειμώνα. Από την άλλη το κάθε είδος παλτό έχει τη δική του ξεχωριστή πορεία μέσα στις μόδες και στις δεκαετίες.

Επίσης πρέπει να γνωρίζεις και κάποιες λεπτομέρειες για το πώς να το φορέσεις.

 

 
 

Σε γενικές γραμμές, ένα παλτό πρέπει να έχει καλή εφαρμογή, ειδικότερα στους ώμους και τα μανίκια. Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, ένα παλτό πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος με το σακάκι σου. Πρόσεξε οι βάτες του να μην ξεπερνούν ως προς το πλάτος τους ώμους σου.

 

 
 

Αν κι εφόσον έχεις την οικονομική δυνατότητα, επίλεξε κάποιο κομμάτι καλής ποιότητας, από μαλλί ή κασμίρι. Ναι, κοστίζει παραπάνω όμως φαίνεται πιο κομψό, είναι πιο ανθεκτικό και κυρίως είναι πιο ζεστό. Μην λυπηθείς τα χρήματα γιατί ένα τέτοιο παλτό αποτελεί επένδυση, ένα κομμάτι που θα μείνει για χρόνια στη συλλογή σου.

Ποια είναι όμως η μικρή ιστορία του κάθε είδους παλτό; Εμείς κάναμε την έρευνα μας και ανακαλύψαμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μάλλον πρέπει να γνωρίζεις σαν σωστός άντρας.

Δες εδώ τις εικόνες για να μάθεις την ιστορία του χειμερινού παλτό για τον άνδρα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved