Assosiated Press 6 διαχρονικοί κανόνες στυλ για να ντύνεσαι καλύτερα

Δώσε στο ντύσιμό σου την σημασία που του αξίζει.

Το ντύσιμο δεν ήταν ποτέ απλή υπόθεση. Αλλά από την άλλη πρέπει να ασχοληθείς για να νιώθεις ότι σε εκφράζει και δεν πετάς απλά οτιδήποτε πάνω σου. Αν πάλι είσαι μπερδεμένος σου λέμε με βεβαιότητα αυτό. Πώς όπου και αν έχεις να πας, θα χρειαστείς τα κατάλληλα ρούχα. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με σοφές επιλογές αλλά και κανόνες που ισχύουν διαχρονικά. Θα σε βοηθήσουν και όχι μόνο για το πώς να ντύνεσαι στο γραφείο.

 

 

Το κοστούμι σου πρέπει σου εφαρμόζει άνετα

Τα πράγματα είναι απλά. Ακόμη και αν οι φαρδιές μπλούζες και τα πλεκτά έχουν επιστρέψει στη μόδα, το κοστούμι έχει έναν στάνταρ κανόνα που πρέπει να τηρείς: πρέπει να σου είναι άνετο. Αυτό σημαίνει πως ούτε θα σου είναι κολλητό πάνω σου να μην μπορείς να κουνηθείς, αλλά ούτε και σε σημείο που τα μπατζάκια θα κολυμπάνε. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει ράφτης που να μην μπορέσει να σε βοηθήσει. Σεβάσου το κοστούμι σου για να σε σέβονται και οι άλλοι.

suit1

Πρόσεξε πριν αγοράσεις ρολόι

Δεν έχει σημασία να είναι ακριβό. Σημασία έχει να σου ταιριάζει. Να αναδεικνύει τον χαρακτήρα σου. Υπάρχουν value for money επιλογές στα ρολόγια που αξίζουν και που θα κάνουν το απόλυτο αντρικό αξεσουάρ να συνοδεύει εξαίρετα το όλο σύνολο. Ψάξε καλά στην αγορά πριν καταλήξεις, εκτός και αν έχεις τα λεφτά για να τα δώσεις.

Τα jeans ανοίγουν πάντα

Αν η γραμμή είναι ούτως ή άλλως στενή, μην περιμένεις να δεις μεγάλη διαφορά – χώρια ότι θα τονίσει τα τυχόν παχάκια στα πλάγια. Έχεις πάντα στο νου, πως το καινούργιο jean δεν πρέπει να είναι χαλαρό στη μέση. Πρέπει να είναι εφαρμοστό, για να έχει χώρο να πάρει «αέρα» μιας και θα ανοίξει από τις πρώτες κιόλας δύο φορές που θα το φορέσεις. Να μην σε μαγκώνει στα σκέλια και να μην είναι εφαρμοστό τέρμα στα μπούτια. Το θες άνετο, όχι κατάσαρκο. Η μόδα του σωλήνα πέρασε.

adaysmarch

Γυάλισμα, πλύσιμο, σιδέρωμα

Βασικοί κανόνες περιποίησης ρούχων. Πουκάμισα και μπλούζες πλένονται πιο τακτικά από τα παντελόνια. Τα πρώτα θέλουν όλα σιδέρωμα, τα δεύτερα μόνο αν δεν είναι jeans. Όλα σου τα παπούτσια που έχουν δέρμα, είτε είναι brogues, είτε Chelsea boots κ.ο.κ., χρειάζονται γυάλισμα. Που σημαίνει ότι πρέπει να επενδύσεις σε βούρτσες και γυαλιστικά, που εξυπακούεται ότι πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι σου.

 

AW18 12

Μην παραμελείς τα accessories

Για τον βασικότερο λόγο ότι κάποια στιγμή θα τα χρειαστείς. Για μία καλή αρχή έχε στο νου σου των Κανόνα των Τριών του ντυσίματος. Τρεις ζώνες, τρεις γραβάτες, δύο ζευγάρια γάντια και από εκεί και πέρα, προχωράς όσο θέλεις εσύ. Είτε θα είναι tie-bar, είτε δαχτυλίδι, είτε κάποιο παπιγιόν, το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή θα χρειαστείς κάτι από αυτά στη ζωή σου.

Ντύσου αναλόγως με την περίσταση

percival denim jacket

Να θυμάσαι πάντα αυτό: το ντύσιμο πρέπει να αναλογεί με την περίσταση. Δεν μπορείς να πας σε ένα πάρτι σε σπίτι σαν το James Bond, ούτε να πας σε ένα γεύμα του γραφείου με τα jeans και το hoodie. Δεν έχει να κάνει με το πώς νιώθεις, αλλά ότι σέβεσαι τους παρευρισκόμενους. Οπότε  να ξέρεις που απευθύνεσαι και να έχεις και τα ανάλογα ρούχα για να υποστηρίξεις το ντύσιμο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved