To Vacheron Constantin Overseas Everest δεν φοβάται τα μεγάλα ύψη

Για την ακρίβεια έχει φτιαχτεί για αυτά ακριβώς χάνοντας περιττές πολυτέλειες και κερδίζοντας σε χρηστικότητα.

Το 2019 ο ορειβάτης Cory Richards επιχείρησε να προσεγγίσει το Έβερεστ χωρίς τη βοήθεια οξυγόνου. Μπορεί να μην είχε την τεχνική βοήθεια του πολύτιμου αυτού αερίου, αλλά τα κατάφερε έχοντας ένα άλλο πολύτιμο εργαλείο πάνω του, ένα Vacheron Constantin σχεδιασμένο ειδικά γι’αυτόν και την παράτολμη αποστολή του. Δύο χρόνια μετά, εκείνο το πρωτότυπο ρολόι δεν είναι πια μοναδικό και απέκτησε δύο περιορισμένης παραγωγής μοντέλα που θυμίζουν εκείνη την περιπέτεια και σίγουρα δεν θυμίζουν τα κλασικά ρολόγια της κορυφαίας ελβετικής ωρολογοποιίας.

 

 

Το Overseas Everest έχει σαν βάση το γνωστό Overseas, όμως έχει δεχτεί τις κατάλληλες αλλαγές για να μετατραπεί σε ένα εργαλείο που δεν φοβάται τη σκληρή χρήση. Η μία έκδοση είναι χρονογράφος και η άλλη GMT καλύπτοντας όλα τα γούστα χρήσης και αισθητικής, κι αν έπρεπε να διαλέξουμε με το πιστόλι στον κρόταφο θα διαλέγαμε το ελαφρά πιο κομψό GMT. 

Κάθε ένα θα παραχθεί σε 150 κομμάτια και σχεδόν κάθε μεταλλική του επιφάνεια είναι από τιτάνιο. Το ατσάλι έχει δώσει τη θέση του στο ελαφρύτερο αυτό υλικό στην κάσα, τη στεφάνη και τα κουμπιά. Επίσης όλες οι επιφάνειες έχουν υποστεί αμμοβολή και είναι τραχειές, είπαμε αυτό δεν είναι ένα ρολόι με φτιασίδια και πολυτέλειες. Οι ματ επιφάνειες είναι πιο ανθεκτικές απέναντι σε γδαρσίματα, χαρακιές και άλλες κακουχίες. 

 

 

Το βαρίδι κουρδίσματος του αυτόματου μηχανισμού είναι και στις δύο εκδόσεις από ροζ χρυσό. Είναι ορατός μέσω το κρυστάλλου ζαφειριού που το καλύπτει και έχει πάνω το χαραγμένη τη μορφή του Έβερεστ. Η μορφή του Έβερεστ προέρχεται από μία φωτογραφία που έχει τραβήξει ο ίδιος ο Cory Richards κατά την ανάβασή του.

 

 

Το μπρασελέ έχει δώσει κι αυτό τη θέση του σε ένα πιο χρηστικό λουράκι. Το υφασμάτινο λουράκι είναι από cordura, υλικό που γνωρίζουν καλά οι μοτοσικλετιστές, καθώς από αυτό φτιάχνονται μπουφάν και παντελόνια με μεγάλη αντοχή στην τριβή. Έτσι η Vacheron Constantin απέδειξε ότι μπορεί να φτιάξει ένα σοβαρό σπορ ρολόι καθημερινής χρήσης χωρίς να ξοδέψει τίποτα από το κεφάλαιο που της έχει χαρίσει μια κορυφαία θέση ανάμεσα στις κορυφαίες ελβετικές ωρολογοποιίες. Για όσους τυχερούς προλάβουν, ο χρονογράφος θα κοστίζει 37.000$ και το GMT 31.000$.    

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved