To Omega Seamaster 007 edition είναι ένα υπερόπλο υψηλής αισθητικής

Δεν έχει εκρηκτικά, δεν έχει σχοινί αναρρίχησης, αλλά μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο με το στυλ του.

Για πολύ καιρό το Omega Seamaster 300Μ αποτελεί τη δεύτερη επιλογή όποιου δεν επιλέγει ένα Rolex Submariner. Δεν είναι τόσο ποθητό και δεν έχει χτίσει τόσο μεγάλο μύθο γύρω από το όνομά του, ενώ οι λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας γνωρίζουν ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, ίσα-ίσα στα τεχνικά χαρακτηριστικά κερδίζει άνετα το χιλιοπαιγμένο έργο που λέγεται Submariner. 

 

 

H συνεργασία με τον James Bond εντάσσεται στο πλαίσιο του μπουσταρίσματος του κύρους, και κυρίως του coolness, της Omega και πλέον μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Το τελευταίο ρολόι που θα φορέσει ο Daniel Craig ως James Bond είναι το καλύτερο Omega που έχει φορέσει ποτέ κάποιος 007, το πιο καλαίσθητο και σίγουρα το πιο cool.

Οι φίλοι των ρολογιών θα θυμούνται ακόμα τη στιχομυθία στο τρένο όταν η Eva Green ρώτησε τον Daniel Craig αν το ρολόι του ήταν Rolex για να εισπράξει ένα αυτάρεσκο και λιτό “Omega” συνοδευόμενο από ένα μειδίαμα. Το Seamaster του No Time to Die δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο παρερμηνείας, φωνάζει από μακριά ότι είναι Omega και είναι περήφανο γι’αυτό.

 

 

Το μοναδικό gadget που έχει είναι το υλικό κατασκευής της κάσας του, το τιτάνιο το κάνει πιο ανθεκτικό και κυρίως πιο ελαφρύ στο χέρι. Μια αρετή πολύ χρήσιμη σε όποιον θέλει ελευθερία κινήσεων στα χέρια του, ακόμα κι αν το αντικείμενο της εργασίας σου δεν απαιτεί να κρατάς σταθερά ένα Walther PPK. Οι υπόλοιπες αλλαγές είναι αισθητικές και αυτή τη φορά είναι αδιαμφισβήτητα καλοδεχούμενες.

Αρχικά λείπει οποιαδήποτε αναφορά στον James Bond. Το λόγκο 007 λάμπει δια της απουσίας του, δεν βρίσκεται ούτε στο καντράν ούτε στον δευτερολεπτοδείκτη όπως στο παρελθόν. Το μοναδικό σύμβολο που προδίδει την αποστολή του είναι το βέλος στη θέση 6, ένα σύμβολο που διαθέτουν όλα τα όργανα που έχουν πιστοποίηση για στρατιωτική χρήση από το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας. 

 

 

Ο Daniel Craig έχει αρχίσει να γερνάει για Bond κι ένα «γερασμένο» ρολόι θα του ταίριαζε γάντι. Τα χρώματα σε καντράν και θέσεις ωρών έχουν μια τεχνητή πατίνα και είναι ήδη ξεθωριασμένα. Η προσεκτική επιλογή των χρωμάτων δεν το κάνει καθόλου φτηνό στο μάτι, κάτι που παίρνει σημαντική βοήθεια από το μπρασελέ του.

Το μπρασελέ του ξεφεύγει από τα κλασικά και δίνει εναλλακτική στα υφασμάτινα NATO straps. Το στυλ mesh επιστρέφει δυναμικά από τα 70s και δίνει αυθεντική νοσταλγική διάθεση στο ρολόι σαν να φοράς το ρολόι του πατέρα σου. Για όσους το βρίσκουν πολύ τολμηρό κι επιτηδευμένο για τα γούστα τους, στο κουτί θα βρουν κι ένα NATO strap στα χρώματα του καντράν. 

 

 

Στο δια ταύτα είναι ένα ρολόι που δεν θα ξεχαστεί μόλις βγει το επόμενο Omega Bond edition και αξίζει τα λεφτά του και μιλώντας για λεφτά, είναι το πρώτο Seamaster που πλησιάζει την τιμή του Submariner. Έτσι χάνει ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του απέναντι στον άσπονδο εχθρό του, αλλά αυτό δεν έχει πια καμία σημασία γιατί το ξεπέρασε σε coolness.

 

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved