Δέκα σειρές που πρέπει να δει ένας άντρας για το στυλ τους

Σειρές που συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αφού εκτός από ψυχαγωγία έχουν και την ιδιότητα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Όταν προσπαθούμε να φτιάξουμε μια μικρή λίστα με όλες τις αρετές τις οποίες πρέπει να συγκεντρώνει μια σειρά για να χαρακτηριστεί εμβληματική, οι συνήθεις ύποπτοι είναι γνωστοί σε όλους. Το σενάριο πρέπει να είναι ενδιαφέρον και να έχει αρκετά twists για να σε κρατήσει μέχρι την όποια σεζόν αποφασίσουν να την τραβήξουν. Οι ερμηνείες πρέπει να είναι επικές και ταυτόχρονα να υποστηρίζεται η ανάπτυξη του χαρακτήρα και απο εκεί και πέρα αρχίζουν τα υποκειμενικά κριτήρια. 

 

 

Ο συνολικός αισθητικός αέρας που αποπνέει μια σειρά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, πόσο μάλλον να ποσοτικοποιηθεί. Σίγουρα έχουμε θαυμάσει φανταστικούς χαρακτήρες για το ντύσιμό τους, για το πώς κάθονται σε μια μπάρα και για τον τρόπο με τον οποίο εκστομίζουν τις ατάκες τους. Στις ατάκες καλό θα ήταν να είμαστε κάπως φειδωλοί για να μην μοιάζουμε με καρικατούρες, όμως στο ντύσιμο μπορούμε να κοπιάρουμε χωρίς φόβο. Στην τελική κανείς και καμία δεν μπορεί να πει ειρωνικά «Γιατί ντύθηκες σαν τον Don Draper;»

Mad Men 

 

 

Τι θα ήταν ο Don Draper χωρίς τα κοστούμια του; Σίγουρα δεν θα ήταν ο άρχοντας της Madison Avenue μιας και ο άνθρωπος με το σκοτεινό παρελθόν και την ψεύτικη ταυτότητα χρειάστηκε να δουλέψει πολύ την εικόνα του στην πορεία προς την κορυφή. Σε απόσταση αναπνοής ο λίγο πιο συντηρητικός, αλλά πάντα στυλάτος, Roger Sterling διδάσκει σε κάθε σεκάνς τη σπουδαιότητα του three piece suit.  

Peaky Blinders

 

 

Πάμε στοίχημα ότι αυτή τη στιγμή ή κάποια άλλη στιγμή τα τελευταία τρία χρόνια πήγες στον κουρέα σου με την φωτογραφία κάποιου από τους Peaky Blinders ζητώντας ένα παρόμοιο κούρεμα. Είναι αναμφισβήτητα η σειρά που καθόρισε το grooming των τελευταίων ετών και είναι πολύ πιθανό να το ορίζει και στα επόμενα χρόνια κι ας είναι φέτος η τελευταία σεζόν. 

Miami Vice 

 

 

Δεν είναι ακριβώς η σειρά που θα πάρεις ιδέες για το πώς θα ντυθείς μιας και η δεκαετία του ‘80 είναι από τις πιο πολύπαθες στυλιστικά. Όμως ο Sonny Crockett μπορεί να σου δώσει μερικά tips για τα περιφερειακά αξεσουάρ, όπως πχ στα γυαλιά ηλίου που ήταν ρέκτης. Όμως το μεγαλύτερο στυλιστικό μάθημα που παρέδωσε το Miami Vice δεν αφορά κανένα κομμάτι ρούχου. Το μεγαλύτερο δίδαγμα είναι αυτό το αδιόρατο coolness που διαπνέει κάθε σκηνή και μας μαθαίνει πως ανεξάρτητα από το τι φοράμε πρέπει να το φοράμε με αυτοπεποίθηση.  

Luther 

 

 

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι χωρίς τα tweed του Luther θα έμπαινε ο Idris Elba στη short list για τον επόμενο James Bond; Ο DCI John Luther συνδυάζει διαφορετικές υφές και αποχρώσεις και καταφέρνει να λύνει, εκτός από υποθέσεις, και τον γόρδιο δεσμό του layering. 

House of Cards

 

 

Το HoC ήταν μια σειρά που άξιζε καλύτερη μοίρα και δυστυχώς την πήρε στον πάτο μαζί του ο Kevin Spacey μετά τη δίνη των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης. Όμως μέχρι τότε ήταν μια σειρά που έδειξε στυλιστικά ότι το σοβαρό κοστούμι δεν είναι βαρετό. Η προσεκτική επιλογή χρώματος και το ράψιμο στα μέτρα σου κάνει το κοστούμι από στολή εργασίας σε κολακευτική δήλωση προθέσεων. Αν η εργασία σου απαιτεί καθημερινά να φοράς κοστούμι και το έχεις βαρεθεί, ίσως βρεις την εμπνευση που χρειάζεσαι για να ανανεώσετε τη σχέση σας.

True Detective 

 

 

Η πρώτη σεζόν του True Detective θα στοιχειώνει οποιονδήποτε θέλει να γυρίσει μια στιβαρή αστυνομική σειρά όμως ταυτόχρονα ήταν και μια ωδή στο καθημερινό στυλ με φόντο τον αμερικάνικο νότο. Κοτλέ και tweed, τζιν πουκάμισα και παντελόνια σου λένε πώς να ντυθείς από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να φαίνεται ότι καταβάλλεις προσπάθεια και να παραμένεις cool. Εντάξει τις μεγάλες καουμπόικες αγκράφες στη ζώνη μπορείς να τις παραλείψεις. 

Sons of Anarchy 

 

 

Το biker στυλ δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τη μόδα και μπορείς να το υποστηρίξεις κι εσύ που έχεις να καβαλήσεις δίκυκλο από όταν παράτησες το ποδήλατο στο γυμνάσιο. Τα δερμάτινα μπουφάν και τα καρό φανελένια πουκάμισα μπορούν να σε ξελασπώσουν κάθε μέρα που θα ψάχνεις τι να βάλεις.

Ozark 

 

 

Η noir ατμόσφαιρα της σειράς δεν επιτρέπει στα ρούχα του Jason Bateman να ξεχωρίσουν και αυτή είναι μια πολύ χρήσιμη ιδιότητα των ρούχων που θέλεις να φοράς κάθε μέρα. Φτιάχνοντας μια μικρή παλέτα με γκρι και μπλε ρούχα έχεις άπειρους συνδυασμούς με ρούχα που μπορούν να συνδυαστούν με όλα. Δεν είναι και λίγο.

Sherlock

 

 

Οι Benedict Cumberbatch και Martin Freeman φέρνουν τους Sherlock και Watson στον 21ο αιώνα χωρίς να αφαιρούν ίχνος από τη βρετανικότητα των πρωτότυπων λογοτεχνικών ηρώων. Αν ψάχνεις για το επόμενο παλτό σου, ο Sherlock μάλλον έχει τη λύση. Ο Watson ως απόστρατος υπενθυμίζει την αιώνια επικαιρότητα εκείνων των κομματιών της ντουλάπας που έχουν στρατιωτική καταγωγή και μπορούν να είναι μπαλαντέρ μεταξύ καθημερινό και περίπου επίσημου ενδύματος. 

Dexter

 

 

Τι μπορείς να μάθεις από ένας serial killer; Σίγουρα η εξαφάνιση ενός πτώματος δεν πρέπει να είναι μέσα σε αυτά, όταν όμως δείχνει τους καλύτερους χρωματικούς συνδυασμούς μεταξύ των chinos και των oxford πουκαμίσων, ίσως πρέπει να κρατήσεις μερικές σημειώσεις. Επιπλέον είναι πολύ καλός και στα λινά που όλοι τα θεωρούμε δύσκολα και δεν ξέρουμε πώς να τα βάλουμε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved