Αυτό το Seiko Sports 5 Custom είναι ο ορισμός του cool ρολογιού

O χρωματικός συνδυασμός αυτού του ρολογιού είναι η πεμπτουσία της αισθητικής των ‘70s.

Το πρώτο ρολόι που βρέθηκε στο διάστημα ήταν ένα Sturmanskie στον καρπό του Γιούρι Γκαγκάριν, το πρώτο ρολόι που βρέθηκε στη Σελήνη ήταν το Omega Speedmaster του Νιλ Άρμστρονγκ. Η Seiko δεν μπόρεσε ποτέ να βάλει την επιγραφή κάποιας πρωτιάς στο διάστημα σε κάποιο ρολόι της, παρά την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιούσε πάντα και τη φήμη των ρολογιών-εργαλείων. Κατάφερε όμως να κερδίσει τον τίτλο του πιο όμορφου ρολογιού που βρέθηκε στο διάστημα.

 

 

Ο αστροναύτης William R. Pogue συμμετείχε στην επιχείρηση Skylab 4 της Nasa το 1973 και είχε μαζί του ένα ρολόι που έγινε αμέσως κλασικό. O χρονογράφος με την “Pepsi” στεφάνη και το κροκί καντράν έμεινε στην ιστορία ως χρωματικός συνδυασμός “Pogue” και είναι πλέον ένας από τα φετίχ των φίλων του ρολογιού. Με την αξία των γνήσιων Pogue να ανεβαίνει τα τελευταια χρόνια, όλοι περίμεναν πότε θα βγάλει κάποιο reissue η ιαπωνική ετιαρία, ειδικά τώρα που περνάμε τη φάση που τα ρολόγια της δεκαετίας του ‘70 είναι και πάλι στη μόδα. 

 

 

Τελικά τη Seiko πρόλαβαν οι φίλοι της με τη δημιουργία του Seiko Sports 5 Custom Watch Beatmaker 2021 Limited Edition. Το Sports 5 έχει τη φήμη του φτηνού πλην τίμιου ρολογιού από το οποίο μπορεί κάποιος να ξεκινήσει να ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο των αυτόματων μηχανισμών. Με κόστος λίγο πάνω από 200€ στα βασικά μοντέλα, εκδημοκρατίζει τον θεσμό του αυτόματου και ποιοτικού ρολογιού.

 

 

Παράλληλα το Sports 5 είναι μια tabula rasa πάνω στην οποία ο καθένας μπορεί αν φτιάξει το εντελώς δικό του custom ρολόι με βάση τις δικές του αισθητικές αναφορές. Αυτό ήταν και μια αφορμή για τη Seiko να τρέξει έναν διαγωνισμό προκαλώντας τον οποιονδήποτε να σχεδιάσει το δικό του ρολόι, να το θέσει στην κρίση του κοινού και τελικά να το βάλει στη γκάμα της ως ειδική και περιορισμένη έκδοση. Μικρή έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι κέρδισε η συμμετοχή με τον συνδυασμό Pogue.

 

 

Κέρδισε πανεύκολα τις υπόλοιπες 48.000 υποψηφιότητες συγκεντρώνοντας 8,5 εκ από τις 16 εκ ψήφους. Θα παραχθεί σε μόλις 2021 κομμάτια και η διάθεσή του θα ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο, όσοι πιστοί προσέλθετε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved