Enter Vanman: Οι Metallica γιορτάζουν το Black Album με καινούρια συλλεκτικά Vans

Το άλμπουμ που έβαλε πολλές βάσεις στο σύγχρονο metal έχει τα δικά του παπούτσια.

Ποιος δεν είχε λιώσει το Black Album στο στέρεο του εκεί γύρω στο 1993; Ναι οι Metallica έχουν φέρει πολλά στη μέταλ μουσική κι αυτό δεν σηκώνει καμία συζήτηση, όσο και αν τα τελευταία χρόνια όλοι τους κράζουν.

 

 

Ενώ η ένδοξη δεκαετία του ’80 ξεγλιστρούσε, κλείνοντας μια επική περίοδο για τους Metallica (με την κυκλοφορία του ‘…And Justice For All’ να τους καθιερώνει σαν ένα συγκρότημα με τεράστιο εκτόπισμα), δεν έμενε τίποτα άλλο για την παρέα του Ulrich, παρά να σπάσουν το ταβάνι που οι ίδιοι δημιούργησαν.

 

 
 

Ναι το Black Album ήταν εμπορικό άλμπουμ αλλά και τι με αυτό; Έχει μέσα μερικές από τις πιο δυνατές κομματάρες όλων των εποχών. Τώρα η Vans κυκλοφορεί παπούτσια φόρο τιμής στο συγκεκριμένο άλμπουμ και καλεί όλους τους τρελαμένους συλλέκτες εκεί έξω να τα μαζέψουν για τη συλλογή τους δίπλα από το τζάκετ του αδικοχαμένου Cliff Burton και δίπλα από τα Picture disc της δισκογραφίας τους.

 

 
 

Ο δίσκος γυαλίστηκε, κόπηκε, και στις 12 Αυγούστου του 1991 ανέβαινε στα ράφια των δισκοπωλείων. Αγκάλιασε με το καλημέρα ένα τεράστιο κοινό, έπιασε κορυφή στα charts του Billboard, και μόνο την πρώτη εβδομάδα σημείωσε 600.000 πωλήσεις!

390 ολόκληρες εβδομάδες φιγούραρε στο top-200, ήταν ο πρώτος δίσκος επί εποχής soundscan που έσπασε το φράγμα των 16 εκατομμυρίων πωλήσεων, και ακόμα και μέσα στο 2016, το Black Album πουλάει περισσότερα αντίτυπα τη βδομάδα από νέες μέταλ κυκλοφορίες…

Δες εδώ πως μοιάζουν τα νέα Vans του Black Album:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved