To Yema Marine Nationale είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας δύο μεγάλων γαλλικών θεσμών

Ένα αμιγώς γαλλικό ρολόι για τη μεγάλη γαλλική ναυτική παράδοση.

Η μεγάλη κρίση στην ευρωπαϊκή ωρολογοποιία της εποχής της μεγάλης δημοφιλίας των quartz ρολογιών χτύπησε πολλές εταιρίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν. Η γαλλική Yema ήταν μία από αυτές, μια ιστορική φίρμα συνδεδεμένη με την παροχή υλικού στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις. Από την άλλη μεριά η εκρηκτική δημοφιλία των νεκραναστημένων εταιριών των τελευταίων ετών από επενδυτές που αγόραζαν απλά ένα ιστορικό λογότυπο κι έκρυβαν με αυτό έναν μηχανισμό της σειράς, έδωσαν έναν δεύτερο θάνατο στη φήμη αυτών των ρολογιών. Όμως η Yema δεν είναι μια τέτοια ιστορία.

 

 

Τη διάσωσή της ανέλαβαν Γάλλοι, τα ρολόγια κατασκευάζονται στη Γαλλία και ο μηχανισμός τους είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει βάλει ποτέ κάποιος στον χώρο του ρολογιού. Αντί να διαλέξουν έναν ιαπωνικό ή ελβετικό μηχανισμό, από το πάνω ή το κάτω ράφι, επένδυσαν σε έναν δικό τους μηχανισμό από λευκό χαρτί. Το Navygraf Marine Nationale είναι το τελευταίο τέκνο αυτής της προσπάθειας και σίγουρα το πιο εντυπωσιακό.

 

 

Ο σχεδιασμός του είναι σχεδόν ίδιος με το παλιό Navygraf μόνο που για να γιορτάσει και πάλι τη συνεργασία με το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό έπρεπε να ντυθεί και στα ανάλογα χρώματα. Η άγκυρα βρίσκεται στο καντράν, την κορώνα και το πίσω μέρος της κάσας και το όλο αισθητικό αποτέλεσμα είναι επιτέλους ένα στιβαρό καταδυτικό ρολόι που δεν μοιάζει με Rolex Submariner.

 

 

Ακόμα και το κορυφαίο της σειράς, το περιορισμένης παραγωγής GMT, είναι ένα ρολόι που πέρα από την ένδειξη πολλαπλών ζωνών ώρας έχει αντοχή βάθους 300 μέτρων, κρύσταλλο και στεφάνη από ζαφείρι και ένα υψηλής ποιότητας κούμπωμα μπρασελέ μηχανικής κατεργασίας με καταδυτική επέκταση, που θα ζήλευαν καταδυτικά ρολόγια δεκαπλάσιας τιμής. 

 

 

Με τιμές 1100€ για το GMT, 770€ για το αμιγώς αυτόματο καταδυτικό και 400€ για το quartz, πρόκειται για μια από τις πιο vfm αγορές στον χώρο του ρολογιού. Και το στοίχημα του 100% γαλλικού μηχανισμού αξίζει να κερδηθεί για να βρει μιμητές. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved