Η ιστορία των boat shoes θα σε κάνει να καταλάβεις τη σημασία τους

Τα πιο παρεξηγημένα ανδρικά παπούτσια παίρνουν πίσω το αίμα τους.

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή κι εγώ τα μισούσα. Τα έβλεπα κι άλλαζα δρόμο. Τώρα όμως που μεγαλώνω και βλέπω τα πράγματα λίγο διαφορετικά, αυτά τα παπούτσια κάπως μου αρέσουν.

Το όνομά του (boat shoe ή deck shoe ή ιστιοπλοϊκό παπούτσι είναι οι τρεις όροι με τους οποίους ευδοκιμεί στην Ελλάδα) υποδηλώνει ότι για κάτι καλοκαιρινό. Ένα παπούτσι που έχει φτιαχτεί για να φοριέται στο κατάστρωμα ενός ιστιοπλοϊκού ή ενός yacht, λογικά βγαίνει από την παπουτσοθήκη όταν αρχίζουν οι βόλτες στην θάλασσα και συνήθως αυτό δεν συμβαίνει πριν τον Ιούνιο.

 

Έβλεπα τους ανθρώπους να τα φοράνε παντού κι αναρωτιόμουν γιατί το έκαναν αυτό στους εαυτούς τους. Δεν μου άρεσαν καθόλου παλιά. Τώρα όμως έχω αλλάξει άποψη. Είναι ένα λίαν ανδρικό παπούτσι και μάλιστα πολύ άνετο.

Αλλά…για ποια yachts και για ποια ιστιοπλοϊκά μιλάμε; Εμείς με το ζόρι έχουμε αυτοκίνητο έτσι;

 

Κατά δεύτερον, τι σημασία έχει για ποιον λόγο σχεδιάστηκε ένα παπούτσι; Από την στιγμή που η μόδα το έκανε κτήμα της και το καθιέρωσε ως ένα από τα βασικά αξεσουάρ του ανδρικού στυλ, η δουλειά του είναι πια άλλη από αυτήν που λέει το όνομά του.

Η ιστορία του παπουτσιού αυτού είναι πραγματικά πλούσια κι έχει ενδιαφέρον. Δες εδώ γιατί το λέμε αυτό και ποια είναι τα boat shoes που πρέπει να έχεις:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved