Το ανδρικό πορτοφόλι μας έμαθε τι σημαίνει ιστορία και στυλ

Η ιστορία του ανδρικού πορτοφολιού κρύβει μέσα της την ουσία του άνδρα.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα ήταν ο κόσμος αυτός χωρίς το ανδρικό πορτοφόλι. Είναι ο ναός των πολύ προσωπικών αντικειμένων ενός άντρα, είναι η όαση των μικροπραγμάτων αλλά και των χρημάτων του, της ταυτότητας του αλλά και των υπενθυμίσεων του.

Τα απαραίτητα της ημέρας χωρούν σ΄ένα και μόνο πορτοφόλι είτε πρόκειται για σχισμές και θήκες για πιστωτικές κάρτες είτε για μικρό τσαντάκι για την καθημερινότητα ή το ταξίδι (χωρά ταξιδιωτικά έγγραφα) είτε πρόκειται για ανθεκτικά cases που αντέχουν σε δύσκολους καιρούς (ιδανικά για όσους αθλούνται outdoors).

 

Τα πορτοφόλια είναι φτιαγμένα για να κλείνουν μέσα τους όλη την ουσία και το είναι του άντρα.

Τα πορτοφόλια μπορεί να έχουν χαρακτηριστικά, όπως κλιπ χρημάτων, ένα πορτοφόλι κερμάτων, ιμάντα ή στήριγμα ζώνης ή φερμουάρ. Τα ειδικά πορτοφόλια είναι σχεδιασμένα για την κατοχή διαβατηρίων, φορητών καρτών ταυτότητας και καρτών βιβλιοθήκης, μεταξύ μερικών παραδειγμάτων.

 

Μερικά ασυνήθιστα πορτοφόλια φοριούνται στον καρπό ή στο παπούτσι. Εκτός από την πρακτική τους λειτουργία, τα πορτοφόλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αξεσουάρ μόδας ή για να δείξουν το στυλ, τον πλούτο ή την κατάσταση του ιδιοκτήτη.

 

Ο κλασικιστής Α. Γ. Κάμπελ ξεκίνησε να απαντά στο ερώτημα «Ποιες... στην αρχαία λογοτεχνία, είναι οι χρήσεις ενός πορτοφολιού;». Συμπέρανε, ως μελετητής, ότι «το πορτοφόλι ήταν το φορητό κελάρι του φτωχού ή, εκτός από τη φτώχεια, ήταν ένα πράγμα που εφοδίαζαν με προμήθειες».

Το πορτοφόλι υπάρχει από την Αρχαία Ελλάδα και είναι ένα αντικείμενο πάντα χρήσιμο για τον άνδρα.

Υπάρχει άραγε ο σωστός τρόπος να επιλέξουμε ένα ανδρικό πορτοφόλι:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved