Η αθάνατη αξία ενός Polo t-shirt

Πώς ένας γιακάς έφτασε να θεωρείται σήμερα το σήμα κατατεθέν του καλού ρούχου.

Είναι ίσως τα κομμάτι που δίνει παραπάνω αξία στην μπλούζα όσο οτιδήποτε άλλο. Ούτε το ύφασμα, ούτε καν το χρώμα δεν συγκρίνεται με τη δύναμη που μπορεί να του προσδώσει ο γιακάς.

Ένα κομμάτι που πλέον θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι του καλού και περιποιημένου ρούχου. Είτε είναι Polo T-Shirt, είτε είναι πουκάμισο, είτε κάποιο στυλάτο μπλέιζερ.

 

 

Πώς όμως φτάσαμε να αποθεώνουμε τον γιακά στην μπλούζα;

Γενικότερα υπάρχει μέχρι σήμερα η πεποίθηση ότι ο γιακάς στο εκάστοτε ρούχο δημιουργήθηκε για να ανακουφίσει τους άντρες από τα άβολα και ενδεχομένως βαρετά πουλόβερ με την απλή λαιμόκοψη. Στην ουσία όμως τη «γέννησή» του τη χρωστάει όχι σε μόδα, αλλά σε ένα άθλημα.

Ποιο είναι αυτό; Το τένις.

 

 

Περίπου το 1929 στα κορτ της εποχής ένα όνομα έκανε την εμφάνισή του με αυτό το «πρακτικό» μίνι κολάρο το οποίο θεωρήθηκε ως το νο.1 item για να προστατεύει τους παίκτες από τον ήλιο στο σημείο κάτω από το λαιμό. Το όνομά του, René Lacoste.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι τενίστες να φοράνε τις συγκεκριμένες μπλούζες και σταδιακά όλο και περισσότεροι αθλητές και γενικότερα αστέρες της showbiz άρχισαν να τον φοράνε, με αρκετούς να τον σηκώνουν κιόλας.

Από τη στιγμή που το πήραν οι παρακάτω κύριοι, ο γιακάς έγινε το απόλυτο item.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved