Η σύντομη αλλά εντυπωσιακή ιστορία των Chuck Taylor All Star Sneakers

Πώς ένα παπούτσι του μπάσκετ κατέκτησε την ποπ κουλτούρα.

Το 1917 ήταν μία κακή χρονιά για την ανθρωπότητα. Ο πρώτος παγκόσμιος ήταν στα φόρτε του και η Ισπανική γρίπη θέριζε την Ευρώπη.

Κι όμως μέσα σε εκείνη την κατά τα άλλα φρικτή χρονιά, έκαναν το ντεπούτο τους στον κόσμο των παπουτσιών τα Converse Chuck Taylor All Star. Τα παπούτσια που μέχρι σήμερα έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων κι επιδραστικότητας στην παγκόσμια μόδα.

Γιατί αυτό το ζευγάρι Air Jordan 1 κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια;

 

Το αστείο είναι πως τα συγκεκριμένα παπούτσια ξεκίνησαν σαν παπούτσι του μπάσκετ!

Τα παπούτσια φτιάχτηκαν για πρώτη φορά το 1908 από τον Mr Marquis Mills Converse στο Malden, Massachusetts.

αλλ2

Το 1916 ήταν η χρονιά που το πρώτο ζευγάρι All Star φτιάχτηκε ποτέ και ήταν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από καουτσούκ. Στην πορεία τα συγκεκριμένα παπούτσια θα είχαν το μονοπώλιο στο επίσης νέο σπορ του μπάσκετ.

Το πρώτο μέρος όπου τα All Star έγιναν γνωστά ήταν στις γειτονιές της Αμερικάνικης ανατολικής ακτής, όπου χιλιάδες παιδιά και νέοι τα φορούσαν για να παίξουν μπάσκετ.

Τα νέα Air Jordan 5 Low μας κάνουν ποδαρικό για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά

 

Το χεράκι τους στη διασημότητα των συγκεκριμένων παπουτσιών έβαλαν και τα πανεπιστήμια της Αμερικής μιας κι έκαναν μαζικές παραγγελίες από All Star για τους φοιτητές τους, για να τους δώσουν ένα κίνητρο να παίξουν το καινούριο άθλημα του μπάσκετ.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά από τα πιο επιδραστικά All Star:  ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved