Sir Anthony Hopkins: Ένας αληθινός κύριος μάς δείχνει πως το στυλ δεν έχει ηλικία

Λίγες ημέρες αφού κατέκτησε το δεύτερο Oscar της καριέρας του, ο 83χρονος Βρετανός αποτελεί θέμα συζήτησης, όχι μόνο για την υποκριτική του δεινότητα αλλά και για την αισθητική του.

Πέρυσι στα χείλη των μισών γυναικών του πλανήτη -οι άλλες μισές έχουν προφανώς κακό γούστο- «έπαιζε» η φράση: «πόσο όμορφος είναι ο Brad Pitt στην καμπάνια του ιταλικού οίκου μόδας Brioni». Και ήταν. Απλά δεν ήταν ο πρώτος Hollywood star που χάρισε τη φινέτσα και τη λάμψη του (κυρίως τη λάμψη του!) στη διαφημιστική εκστρατεία του γνωστού label ανδρικού ενδύματος. Το 2017 τον ρόλο του μοντέλου για τον ίδιο οίκο είχε αναλάβει ένας λιγότερο νέος, λιγότερο όμορφος μα σίγουρα περισσότερο sophisticated ηθοποιός, ο Anthony Hopkins! O 79χρονος τότε Βρετανός είχε ποζάρει με tuxedo, δίκουμπο κοστούμι αλλά και Polo T-Shirt και ήταν απλά υπέροχος. Η επιτομή της ώριμης γοητείας.
Η επιλογή του δεν είχε γίνει τυχαία, όπως τυχαία δεν γίνεται και τίποτα στη μόδα αλλά και στην υποκριτική. Ο κάτοχος δύο Βραβείων Oscar Πρώτου Ανδρικού Ρόλου είναι αδιαμφησβήτητα ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός με μία πολύ εκλεπτυσμένη προσέγγιση σε ό,τι αφορά το στυλ του. Από τη δεκαετία του 1960, όταν και άρχισε να χτίζει την καριέρα του σε θέατρο και κινηματογράφο, μέχρι και το 1991 όπου έπαιξε ίσως τον πιο γνωστό ρόλο της καριέρας του, τον «Xάνιμπαλ Λέκτερ» στη Σιωπή των Αμνών, δεν είχε πέσει ποτέ σε κανένα σοβαρό, στυλιστικό σφάλμα πράγμα που συνεχίστηκε και στην πιο ώριμη περίοδο της ζωής του, τα τελευταία 30 χρόνια δηλαδή.
2011
Στην πρεμιέρα της ταινίας «The Rite», στο Μεξικό το 2011

Ο Hopkins ισορροπούσε πάντα ανάμεσα στην καθωσπρέπει και στην «κουλτουριάρικη» πλευρά της μόδας. Τη δεκαετία του 1970 και 1980 απολάμβανε την ασφάλεια που του παρείχε το τρίπτυχο «jean παντελόνι, πουκάμισο, καστόρινο σακάκια», ενώ τα τελευταία χρόνια δεν αποχωρίζεται τα σκούρα κοστούμια κάνοντας όμως συχνά την «υπέρβαση» και φορώντας τα με Polo T-Shirts ή βαμβακερά, κοντομάνικα μπλουζάκια αντί για πουκάμισα. Δεν έχει υπάρξει ποτέ εκκεντρικός στις ενδυματολογικές του επιλογές, θα το διαπιστώσεις και στην παρακάτω gallery, ούτε έχει αφήσει κάποια ιδιαίτερη σφραγίδα με το στυλ του στον χώρο της μόδας, αλλά σαν γνήσιος Sir έχει κερδίσει τον σεβασμό και σε αυτόν τον τομέα για αυτόν ακριβώς τον λόγο… για την απλότητα και την πίστη του στις βασικές αρχές του στυλ.
Δες επίσης: The List: Βlue jeans για τις μέρες που έχεις «blue mood»



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved