Όλα τα ρολόγια που φορούν οι χρηματιστές της Wall Street

Σύμφωνα τουλάχιστον με τον σατιρικό λογαριασμό GS Elevator που βγάζει καθημερινά sth φόρα τα άπλυτα της Goldman Sachs.

Το ότι το ρολόι είναι το αντικείμενο εκείνο που λέει τα περισσότερα για έναν άντρα χωρίς να πει κουβέντα. Είναι κοινό μυστικό πως συγκεκριμένα ρολόγια, μοντέλα και μάρκες, είναι συνδεδεμένα με επίσης συγκεκριμένα επιτεύγματα και κυρίως με την ιεραρχία μιας μεγάλης χρηματιστηριακής εταιρίας. Ας πούμε πως είναι και ένας εσωτερικός κώδικας επικοινωνίας για να καταλάβεις το πόσο σημαντικός είναι κάποιος ακόμα κι αν δεν έχει τύχει να τον γνωρίσεις στους φρενήρεις ρυθμούς που κινείται η Wall Street. 

 

 

Όταν φτάνουμε στο κεφάλαιο εσωτερικός κώδικας επικοινωνίας της Wall Street δεν υπάρχει καλύτερος insider από τον GS Elevator, ένας σατιρικός λογαριασμός στο twitter που όμως λέει μεγάλες αλήθειες. Υπάλληλοι και στελέχη της Goldman Sachs, αλλά και άλλων χρηματοπιστωτικών κολοσσών της περιοχής στέλνουν ανώνυμα κουτσομπολιά που δεν αργούν να γίνουν το καυτό θέμα συζήτησης μόλις ακουστεί το καμπανάκι της Wall Street. Φυσικά το ζήτημα των ρολογιών έχει αναλυθεί διεξοδικά από τον εν λογω λογαριασμό και εδώ υπάρχει η πλήρης αποκωδικοποίησή του στις δύο galleries εκατέρωθεν.

 

 

Ένα καλό ρολόι για τον κόσμο της Wall Street δεν σημαίνει μόνο πόσο βαθιά φτάνει η τσέπη σου, αλλά κυρίως το πόσο βαθιά φτάνει η τσέπη της οικογένειάς σου. Μαζί με όλους όσους συνωστίζονται για μια ευκαιρία στις συνεντεύξεις για δουλειά, υπάρχουν και αυτοί που είναι γεννημένοι γι’αυτές τις θέσεις επειδή ο πατέρας τους ή κάποιος φίλος του πατέρα τους έχει γραφείο μερικούς ορόφους παραπάνω. Στα ελάχιστα λεπτά που έχει κάποιος στη διάθεσή του για να πείσει να του δώσουν μια ευκαιρία, οι γνώσεις γύρω από τα χρηματοοικονομικά είναι ένα μόνο μέρος της συνέντευξης. 

 

 

Στο μεγαλύτερο μέρος της θα πρέπει να τους αποδείξει ότι ακόμα κι αν δεν έχει τα γονίδια και μια συστατική επιστολή από «πάνω», ότι έχει την ίδια στόφα με αυτούς και ότι θα τα καταφέρει μπαίνοντας στο κλειστό τους club. Το κατάλληλο ρολόι είναι ένας από τους τρόπους να το δείξει και όσα στερεότυπα κι αν φέρουν συγκεκριμένα ρολόγια, στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις ισχύουν στο ακέραιο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved