Τhe List: Καλωσήρθατε στα Bermuda Islands!

Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να αγοράσεις βερμούδες και σου εξηγούμε αμέσως το γιατί.

Τον 19ο αιώνα, την περίοδο που η βρετανική αποικιοκρατία γνώριζε «στιγμές δόξας», το να επισκέπτονταν ο βρετανικός στρατός χώρες με τροπικό κλίμα ήταν κάτι σύνηθες. Έπρεπε όμως για να το κάνουν αυτό να σταματήσουν κάπου «στα μισά της διαδρομής» για ανεφοδιασμό. Οι Βερμούδες, ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ατλαντικό Ωκεανό, ήταν ένα από αυτά τα «pit stops» των βρετανών. Οι στολές, όμως, των στρατευμάτων δεν ήταν φτιαγμένες για τόση ζέστη και υγρασία και έτσι οι στρατιώτες άρχισαν να ζητούν από τους ανωτέρους τους να γυρίσουν τα παντελόνια τους για να ανακουφιστούν με μία λιγότερο ζεστή ενδυμασία. Τους έδωσαν, λοιπόν, το δικαίωμα να το κάνουν με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να φορούν σακάκι, γραβάτα και τις κάλτσες τους σηκωμένες ως το γόνατο. Και με αυτό το «nerdy look» για να μιλήσουμε με σύγχρονη ορολογία μόδας, φτάνουμε στο να «δημιουργηθεί» η βερμούδα -η οποία πήρε το όνομά της από τα παραπάνω νησιά- όπως την ξέρουμε σήμερα.

Και μπορεί να μην τη φοράει κανείς σήμερα με αυτόν τον τρόπο, εκτός αν μιλάμε για τον ορισμό του hipster, αλλά αυτό το κοντό παντελονάκι αποτελεί πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ανδρική γκαρνταρόμπα και σίγουρα έχεις παραπάνω από μία μονόχρωμη, και κάμποσες με tropical prints, και στη δική σου ντουλάπα. Εν έτει 2021 τις φοράς περισσότερο σε διακοπές και σε sports και λιγότερο στην καθημερινότητά σου, αλλά αυτό δεν τις κάνει λιγότερο σημαντικές για το στυλ σου.

Αυτή η περίοδος, λοιπόν, που κοιτάς το καλοκαίρι με τα κιάλια αλλά ταυτόχρονα το νιώθεις ολοένα και πιο κοντά σου, είναι ιδανική για να αρχίζεις να αγοράζεις τις πρώτες σου βερμούδες για φέτος. Μπορείς να τις συνδυάσεις με μονόχρωμα και εμπριμέ πουκάμισα, με logo T-Shirts, ακόμα και με φούτερ αν θες να δώσεις μία νότα από «Μάνθο Φουστάνο πάνω σε κότερο» στο ντύσιμό σου. Διάλεξε ποια ταιριάζει στο στυλ σου από τη σημερινή μας «Λίστα» και καλά ψώνια!
Δες επίσης: The List: Τα μαύρα sneakers είναι η σοφιστικέ απάντηση στα υπερεκτιμημένα, άσπρα trainers



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved