ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΑΡΡΗΚΩΣΤΑΣ 7 πίπες για τους παραδοσιακούς του καπνού

Μία ιεροτελεστία που δεν έχασε ποτέ το πρεστίζ της.

Την στιγμή που τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βρίσκονται στο απόγειό τους, η αλήθεια είναι πως η μερίδα του κόσμου που αγαπάει τον καπνό, αγαπάει και τα παραδοσιακά είδη καπνιστού. Μπορεί το «στριφτό» στην Ελλάδα να έχει την δική του κουλτούρα, αλλά μία ολόκληρη γενιά σημαδεύτηκε από την επιλογή στην πίπα. 

Η αλήθεια είναι πως το κάπνισμα της πίπας είναι ολόκληρη ιεροτελεστία. Χρειάζεσαι τα κατάλληλα εργαλεία τόσο για να την ανάψεις όσο και για να την καθαρίσεις. Μπορείς να βρεις από πολύ απλές μέχρι και έργα τέχνης, που μάλιστα αντικατοπτρίζουν την κουλτούρα κάθε χώρας. Είναι άλλες οι πίπες που ο κόσμος κάπνιζε στη Βόρεια Ευρώπη, άλλες στη Νότια Αμερική, άλλες στη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη και άλλες στη Γερμανία και την Γαλλία. Από τον Μπετόβεν μέχρι τον Αλτουσέρ και από τον Ζακ Κουστώ μέχρι τον Καρλ Γιουνγκ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, η πίπα έγινε συνώνυμο της επιτυχίας και της μποέμ συμπεριφοράς.

Αν είσαι από εκείνους που επιθυμούν να εξερευνήσουν τη μαγεία της, σου προτείνουμε μερικά κομψοτεχνήματα που θα σεβαστούν την αγάπη σου για τον καπνό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved