Νέo Omega Seamaster: Επιστροφή στο μέλλον

Θα μπορούσε να είναι το ρολόι που κληρονόμησες από τον παππού σου, μόνο που είναι καλύτερο.

Είναι πιο πιθανό να έλειπε ο Μάρτης απ΄τη Σαρακοστή, παρά η Omega από την τάση για vintage καταδυτικά ρολόγια. Και πώς θα μπορούσε να λείπει όταν το Seamaster βρίσκεται στην παραγωγή από το 1957. Για τα νέα (;) Seamaster 300, η Omega έκανε μακροβούτι στο αρχειακό υλικό της και βγήκε στην επιφάνεια με μερικές πολύ ωραίες λεπτομέρειες. 

Για αρχή είναι το υλικό της κάσας καθώς η Omega επιστρέφει κι αυτή στο παλιό καλό αγαπημένο υλικό του καταδυτικού εξοπλισμού. Ο μπρούντζος, το υλικό για σκάφανδρα, αντλίες και σιφώνια βρήκε τον δρόμο του και για το Seamaster. Το λαμπερό του χρώμα θα χαθεί με το πέρασμα των χρόνων λόγω της επιλογής της εταιρείας να το θωρακίσει από τη σκουριά μέσω της πανάρχαιας τεχνικής του κορινθιακού μπρούντζου. Στο κράμα του χαλκού έχουν προστεθεί ίχνη ασημιού και χρυσού. Με τα χρόνια η κάσα θα αποκτήσει γαλαζοπράσινες ανταυγειες, σαν τους μπρούτζινους ανδριάντες που βλέπουμε στον δρόμο.

Για το καντράν η Omega διατήρησε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της επιστροφής στην παράδοση και της εισαγωγής καινοτομίας. Προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικός ο φωσφορισμός του και πιο ευδιάκριτα τα στοιχεία του, είτε στον βυθό, είτε κάποιο βράδυ στη νησί, ολόκληρη η επιφάνεια του καντράν έχει δεχθεί επίστρωση τύπου luminova. Πάνω από αυτή βρίσκεται το καντράν που βλέπουμε και τα φωτιζόμενα στοιχεία αναδεικνύονται σαν στένσιλ. 

Στον αντίποδα της παράδοσης βρίσκεται η γραμματοσειρά για τους αριθμούς στις θέσεις 12,3,6 και 9. Ειδικά το 6 και το 9 δεν κλείνει η γραμμή υπενθυμίζοντας την ύπαρξη του «στένσιλ» ενώ ταυτόχρονα είναι η ίδια γραμματοσειρά με τα Seamaster από τα τέλη της δεκαετίας του ‘50. Στο ίδιο μήκος κύματος ρετρολαγνείας βρίσκεται και ο δείκτης των δευτερολέπτων με το σχήμα “lollipop”, απευθείας από το αρχείο της Omega κι αυτός.

Η τιμή του μπρούντζινου Seamaster αναμένεται να προσεγγίσει τα χωράφια του άσπονδου Submariner της Rolex, όμως αυτό δεν είναι κάτι που αναμένεται να πτοήσει το πιστό κοινό της Omega. Για τους υπόλοιπους υπάρχει και η κλασική ατσάλινη εκδοχή με τα ίδια vintage χαρακτηριστικά και πολύ πιο προσιτή τιμή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved