Πώς να ντυθείς σαν τον Marlon Brando

Μαθήματα στυλ από τον άντρα που δεν σταμάτησε να είναι ορόσημο αρρενωπότητας. 

Ηθοποιός, man symbol, θρύλος. Ο Marlon Brando χαρακτήρισε την «αλήτικη» συμπεριφορά μιας ολόκληρης επαναστατικής γενιάς, που βρήκε το βήμα μέσα από τις ταινίες του. Δεν είναι όμως μόνο η υποκριτική που άφησε πίσω του στο κομμάτι του θεάματος, αλλά και το στυλ. Ο Godfather που αγαπήσαμε, λάτρεψε τόσο τα σακάκια όσο και το casual ντύσιμο. Και μπορείς να πάρεις τις ιδέες σου από το ντύσιμό του.

 

 

Για αρχή το λευκό t-shirt

Κάθε φορά που βάζεις ένα και νομίζεις ότι είναι κάτι «πρόχειρο», θυμήσου ότι με ένα τέτοιο κατέκτησε τον κινηματογράφο ο Marlon Brando. Με ψηλό κόψιμο στον ώμο, σε μία εποχή που τα μεγάλα V δεν ήταν καν στη μόδα, ο μελλοντικός Νονός απέδειξε πως το λευκό t-shirt αποτελεί μία ασυναγώνιστη βάση για να κάνεις τον οποιοδήποτε συνδυασμό.

Το τίμιο μαύρο μακρυμάνικο

Το αγαπημένο του σταρ από την εποχή που ήταν πιτσιρικάς. Σε μία εποχή που το layering και η sprezzatura ήταν άγνωστες λέξεις για τους ηθοποιούς και τις εμφανίσεις τους, ο Marlon Brando επέλεγε να φοράει τα μαύρα του μακρυμάνικα κατάσαρκα. Συνήθως, τα συνόδευε με δερμάτινα και jeans. Καθόλου άσχημα.

 

Το άνετο polo

Και όχι μόνο άνετο αλλά και διακριτικό. Όχι ροζ χρώματα, μπλε ελεκτρίκ και κίτρινα που είναι κραυγαλέα. Ο Marlon Brando λάτρευε τις σκοτεινές αποχρώσεις, από μαύρο και μπλε σκούρο μέχρι ανθρακί. Τα ολόμαλλα από 100% βαμβάκι, όχι μόνο θα είναι σπουδαία αγορά, αλλά θα αντέξουν στο χρόνο όσο και αν αποφασίσεις να το κρατήσεις στην ντουλάπα σου.

Το denim το αθάνατο

Στα μετέπειτα χρόνια της ζωής του, ο Marlon Brando έγινε υπέρμαχος του urban και άνετου ντυσίματος. Η φιλοσοφία του για το ντύσιμο, άρχισε να ακολουθεί εκείνη για την ζωή. Ότι τα ωραιότερα πράγματα είναι συνήθως τα πιο απλά. Όσον αφορά λοιπόν το outwear, προσπάθησε να κρατήσει την ίδια άποψη. Μακριά από τα μπλέιζερ και τα σταυρωτά σακάκια, ήρθε η επανεκτίμηση και η άνεση του denim. Ακολούθησε και το κατάλληλο grooming και, ποιος ξέρει, μπορεί να φτάσεις μέχρι τον Larry King.


Το βρόμικο δερμάτινο

Πολύ πριν οι Sons of Anarchy το κάνουν μόδα, το biker δερμάτινο έβρισκε παρηγοριά μέσα από τύπους όπως ο James Dean και ο Marlon Brando. Και για να είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν το φόρεσε καλύτερα από τον τελευταίο. Για τον Brando και τους ρόλους του, το δερμάτινο ήταν μία συνεχής αμφισβήτηση των πάντων, ήταν η δήλωση του χαρακτήρα του. Και αυτή ακριβώς την συμπεριφορά, θα την βρεις μέσα από κάθε biker δερμάτινο που θα δοκιμάσεις να φορέσεις.

Το three-piece

Τέλος, ό,τι και αν συμβαίνει στα οικονομικά σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσεις να βρεις ένα three-piece κοστούμι. Από το πιο φθηνό μέχρι το πιο ακριβό, δεν είναι μόνο η αμφίεση του Νονού στα meeting με τις άλλες φαμίλιες, αλλά το αντρικό ντύσιμο που δηλώνει serious business. Ξεκάθαρα. Σακάκι με γιλέκο και παντελόνι, είναι ο αθάνατος συνδυασμός που μετατρέπει και τον πιο απλό άντρα σε σταρ του σινεμά.

Δες τις παρακάτω φωτογραφίες, όπου σου παρουσιάζουμε ένα προς ένα τα παραπάνω ντυσίματα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved