Mήπως αυτήν την άνοιξη ήρθε η ώρα να «πάρεις το καπελάκι σου»;

Kαι ας μην «φύγεις», δεν είναι απαραίτητο.

Panama hat, τραγιάσκα, καπέλο του baseball ακόμα και σκούφος, δεν πρέπει να λείπουν από καμία ενημερωμένη, αντρική γκαρνταρόμπα. Και δεν το λέμε εμείς, ο Brad Pitt το λέει πρώτος και το αποδεικνύει σε όλο το newsfeed του στο Instagram. Και αν λέει κάτι ο πιο γοητευτικός 50άρης του Hollywood, ποιοι είμαστε εμείς για να τον αμφισβητήσουμε;

Τα καπέλα έχουν μία αλληλένδετη ιστορική σχέση με τα ανδρικά σύνολα. Από τα Panama hats που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Εκουαδόρ στα μισά του 16ου αιώνα, μέχρι τα καπέλα του baseball που σε μία πρώιμη μορφή τους τα συναντάμε πρώτη φορά στα τέλη του 1800 στο Brooklyn, αλλά καθιερώνονται στην κοινή γνώμη το 1940 όταν και αρχίζουν να τα χρησιμοποιούν οι παίχτες του ομώνυμου αθλήματος για να προστατεύσουν τα μάτια τους από τον ήλιο ενώ παίζουν, τα καπέλα πάντα εύρισκαν τρόπο να αποτελούν must have κομμάτι για κάθε άντρα εκεί έξω, αθλητικό ή μη.


Έτσι κάπως φτάνουμε και στο σήμερα, όπου ο καθένας που ήθελε να πατήσει κωδικό #6 και να βγει για περίπατο, φορούσε πρώτα τον σκούφο του: το πιο διαχρονικό έμβλημα του loungewear τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες. Και το απόλυτο στυλ καπέλου για τις μέρες που κάνει κρύο αλλά και γι’ αυτές που δεν έχεις προλάβει να λουστείς. Τα καπέλα, λοιπόν, θα σε συντροφεύουν για πάντα, όπως έκαναν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, γι΄αυτό τώρα λίγο πριν το καλοκαίρι, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει και εμείς σε βοηθάμε με την παρακάτω «Λίστα» μας. Διάλεξε ποιο είναι στο στυλ σου και κάν΄ το δικό σου τώρα, από την άνεση του καναπέ σου. Ελπίζουμε βέβαια πολύ σύντομα να μπορείς όντως να πεις πως «παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις»… και πας μία βόλτα βρε αδερφέ!
Δες επίσης: Η απαράμιλλη γοητεία του μαύρου t-shirt



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved