Suede Jacket: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν το αποκτήσεις

Έχει τη φήμη του δύσκολου κομματιού της γκαρνταρόμπας, αλλά με τους σωστούς συνδυασμούς θα αναβαθμίσει σημαντικά το στυλ σου.

Μπορεί να μην είναι και το πιο πρακτικό είδος μπουφάν, αλλά έχει το δικό του φανατικό κοινό. Η μαλακή του υφή δημιουργεί μια αίσθηση θαλπωρής που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο ύφασμα. Είναι τόσο ξεχωριστή η υφή του που θέτει το σχέδιο σε δεύτερη μοίρα. Ένα βαμβακερό overshirt είναι ένα απλό πανωφόρι. Το ίδιο όμως σχέδιο σε suede το μετατρέπει σε ένα πολυτελές πανωφόρι.

Και αυτή είναι η πραγματική γοητεία του suede jacket. Έχει τον τρόπο του να μετατρέπει απλά, καθημερινά ρούχα, σε πολυτελή. Ο τρόπος με τον οποίο το κάνει δεν είναι φανταχτερός, το ρούχο παραμένει γνώριμη εικόνα και είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να αναβαθμίσεις ένα απλό ντύσιμο.

Γι’αυτό πιστεύουμε ότι ένα suede jacket είναι ένα από τα κομμάτια που πρέπει να έχει ένας άντρας κάποια στιγμή στη ζωή του. Αν πείστηκες και είσαι έτοιμος να προχωρήσεις στην επένδυση ενός τέτοιου μπουφάν μην το κάνεις πριν μάθεις μερικά πράγματα. Από το πως θα το καθαρίζεις για να παραμείνει σαν καινούργιο, μέχρι όλους τους διαφορετικούς τύπους του, εδώ θα μάθεις τα πάντα.

Το overshirt είναι το πιο απλό και προσαρμόσιμο στυλ. Είτε με φερμουάρ είτε με κουμπιά, έχει συνήθως δύο τσέπες στο στήθος και γιακά πουκαμίσου. Οι λεπτομέρειες μπορεί να διαφέρουν από κομμάτι σε κομμάτι, αλλά όλα ισορροπούν μεταξύ του πουκαμίσου και του μπουφάν.

Η αντιπαραβολή των στρατιωτικών γονιδίων του bomber jacket με πλούσια υφή του suede το μετατρέπουν σε ένα πολυσχιδές μπουφάν. Στην πιο κλασική του μορφή είναι μεσάτο με ελαστικά τελειώματα σε μανίκια και μέση, χωρίς γιακά και κλείσιμο με φερμουάρ. Ίσως κανένα άλλο ρούχο να μην καταφέρνει να συνδυάζει τόσο καλά το smart με το casual με τέτοια ευκολία. 

Αν το suede εξακολουθεί να σου φαίνεται πολύ κυριλέ για το στυλ σου, δοκίμασε το σε σχέδιο trucker jacket. Μιλάμε φυσικά για ένα κλασικό τζιν μπουφάν, που δεν είναι τζιν. Το κλασικό πανωφόρι των Αμερικάνων εργατών γίνεται ρούχο χαλαρής εξόδου με την αλλαγή υφάσματος. Είναι πραγματικά ένας ενδυματολογικός καμβάς, ειδικά αν σκεφτεί το πόσο διαφορετικό δείχνει ένα suede trucker jacket ανάλογα με το χρώμα του. 

O καθαρισμός του suede έχει τον δικό του τρόπο

Τώρα πάμε στο δύσκολο κομμάτι. Όσο ωραία κι αν δείχνουν τα ρούχα από suede, άλλο τόσο γίνονται πονοκέφαλος όταν έρχεται η στιγμή του καθαρισμού τους. Αυτό που θα χρειαστείς πρώτα από όλα είναι μια ειδική βούρτσα για suede. Αν δεν έχεις ήδη, μάθε πως είναι ιδανική και για τα παπούτσια σου, άρα μάλλον χρήσιμη και δεν το ξέρεις. Το μυστικό στη χρήση της είναι να μην βουρτσίζεις πολύ δυνατά και γρήγορα. Άσε τις μαλακές ίνες της βούρτσας να κάνουν τη δουλειά.

Στην περίπτωση των λεκέδων η βούρτσα δεν αρκεί και θα χρειαστείς μια ειδική γόμα για suede. Μπορεί να τη βρεις και σαν suede eraser και λειτουργεί ακριβώς όπως και μια γόμα μολυβιού. «Σβήσε» τον λεκέ με απαλές κινήσεις και μετά τελείωσε το καθάρισμα με τη βούρτσα που προαναφέραμε. 

Πριν φτάσεις στην αντιμετώπιση των λεκέδων φρόντισε να έχεις κάνει τα πάντα για τους αποφύγεις. Εκτός από το να είσαι προσεκτικός, φρόντισε να πάρεις κι ένα σπρέι προστασίας για suede υφάσματα. Εμποδίζει τη συσσώρευση σκόνης και λεκέδων κι έτσι έχεις πολύ λιγότερη δουλειά στον καθαρισμό.

Στην gallery που ακολουθεί θα βρεις μερικά από πιο χαρακτηριστικά στυλ του suede jacket 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved