Τα καλύτερα Harrington jackets για τον περιπετειώδη άντρα

Κάποτε σύμβολο της αντικουλτούρας, πέρασε μοιραία από μια συντηρητική φάση και πλέον έχει τη θέση του κλασικού κομματιού γκαρνταρόμπας που του αξίζει.

Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που όταν τα φοράς νιώθεις αμέσως την αυτοπεποίθησή σου να τονώνεται. Πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι τα έχουν φορέσει όλοι οι άντρες που κατά καιρούς τους έχουμε ορίσει ως role models, είτε αυτό συμβαίνει επειδή τα φόραγε κάποιος διάσημος, είτε επειδή τα φόραγε ο πατέρας μας. Δεν είναι πάνω από δέκα αυτά τα είδη και κάθε ένα από αυτά έχουν μια ιστορία να πουν. Ανάμεσα σε αυτά το Harrington έχει μια ιδιαίτερη θέση.  

Δεν είναι μόνο η κλασική του εμφάνιση που το καθιστά ως ένα από τα must have items. Ο ευφυής σχεδιασμός του το κάνει ένα μπουφάν για όλες τις εποχές και όλες τις περιστάσεις. Ουσιαστικά είναι ένα bomber jacket σε λίγο πιο αυστηρή γραμμή ώστε να το βάλεις και σε μία όχι και τόσο χαλαρή στιγμή. Είναι ελαφρύ, αλλά η επένδυσή του δεν το περιορίζει στον ρόλο του αμιγώς καλοκαιρινού μπουφάν. Με το κατάλληλο layering, πάντα με αντίστοιχου ύφους κλασικά κομμάτια, μπορεί να γίνει αχώριστος σύντροφος σε όλη τη διάρκεια του έτους. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα καλύτερα που υπάρχουν στην αγορά. Από τα πιο κλασικά μέχρι αυτά που φλερτάρουν με τον εκσυγχρονισμό, χωρίς όμως να χάνουν την αρχέτυπη εικόνα ενός Harrington jacket.

 

Baracuta

 η9

Αν υπάρχει ένα μόνο Harrington jacket είναι αυτό. Είναι το πρώτο που βγήκε, για πολλούς και το τελευταίο. Δεν υπάρχει κανένα πιο αυθεντικό και αυτό αντικατοπτρίζεται και στην τιμή του. Αν υπάρχει έστω κι ένα ρούχο που μπορεί να θεωρηθεί επένδυση είναι σίγουρα το G9 της Baracuta

 

Albam

η7

Η Albam προσεγγίζει το κλασικό με μια σαφέστατα πιο μοντέρνα ματιά. Η λινή επένδυση το κάνει πιο ελαφρύ και στην εφαρμογή και στο μάτι. Στα συν του και οι ανοιχτές λοξές τσέπες που χρησιμεύουν στο να κρατούν ζεστά τα χέρια.

 

Fred Perry

η6

Όταν έρχεται η στιγμή για το ποια βρετανική εταιρεία ισορροπεί καλύτερα μεταξύ του σοβαρού και του σπορ, η Fred Perry κερδίζει με τα χέρια κάτω. Τα Harrington της παραμένουν σε υψηλά ποιοτικά standards χάρη και στο τεμπελάκι που γράφει “Made in England. Διατηρώντας την αυθεντική γραμμή στον σχεδιασμό, έχει το ελεύθερο να πειραματίζεται με τα χρώματα και τα υφάσματα.

 

Tom Ford

η5

O ανήσυχος και δημιουργικός Τεξανός έχει χτίσει τη φήμη του παίρνοντας τα ρούχα των εργατών και βάζοντάς τα στις προθήκες της υψηλής ραπτικής. Το Harington δεν θα μπορούσε να λείψει από το μαγικό του άγγιγμα και το αποτέλεσμα είναι αυτό που περιμέναμε. Το suede δέρμα δίνει αυτό το κάτι παραπάνω σε αίσθηση πολυτέλειας, χωρίς αισθητική κακοποίηση της αρχικής ιδεάς.

 

Carhartt WIP

η15

Η γνωστή εταιρεία ρούχων εργασίας μετά την απροσδόκητη επιτυχία της και σε όσους δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τις χειρονακτικές εργασίες, δημιούργησε το sub brand WIP για όσους εκτιμούν το εργατικό στυλ, αλλά θέλουν κάτι πιο ευέλικτο. Η δική της πρόταση στην κατηγορία είναι προσανατολισμένη στη χρηστικότητα και γι’αυτό έχει ρυθμιζόμενες μανσέτες και λίγο πιο χοντρή εσωτερική επένδυση για να αντέχει περισσότερες κακουχίες.

 

Uniqlo

η16

H Ιαπωνική μάρκα μένει πιστή στο δόγμα του less is more σε κάθε του πτυχή. Η λιτότητα και οι απλές γραμμές συμπληρώνονται από τα ήσυχα χρώματα και τίποτα πάνω στα ρούχα της δεν είναι «φωνακλάδικο» και περιττό. Πάνω στους ίδιους άξονες κινείται και το Harrington της, μία ακόμα εγγύηση ότι δεν πρόκειται να το βαρεθείς σύντομα ή να το μετανιώσεις. 

 

 Ralph Lauren 

η1

Αν υπάρχει μία εταιρεία που θα μπορούσε να κοπιάρει καλά ένα ρούχο που κατάγεται από την Αγγλία, τότε θα ήταν λογικά από τη Νέα Αγγλία. Η αμερικάνικη φίρμα με ρίζες στη βορειοανατολική ακτή γνωρίζει σε βάθος την κουλτούρα της Ivy League. To Harrington της κρατάει όλη την ουσία του κλασικού jacket και το σερβίρει με μια ισχυρή δόση αμερικάνικης παράδοσης.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved