Πώς θα εντάξεις τον μινιμαλισμό στο στυλ σου

Η μόδα, τα νέα οικολογικά ήθη και το ότι ωριμάζεις είναι οι κατάλληλες ευκαιρίες για να ασπαστείς το δόγμα του “Less is More”

O μινιμαλισμός είναι από τις πιο πολύπαθες έννοιες αφού έχει καταλήξει ώς ένας όρος πασπαρτού και χρησιμοποιείται από την αρχιτεκτονική και το ντύσιμο μέχρι τα έπιπλα και μια συνολικότερη στάση και φιλοσοφία ζωής. Για άλλους μινιμαλισμός είναι η Ιαπωνία και για άλλους οι Σκανδιναβικές χώρες. Άδειοι λευκοί χώροι πασπαλισμένοι με χιψτερισμό, ενώ άλλοι επενδύουν σε μια ισχυρή δόση αγωνίας για το περιβάλλον. Όταν όμως φτάνουμε στον ενδυματολογικό τομέα, ο μινιμαλισμός είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται μια μίνιμαλ ντουλάπα είναι η απλότητα, η προσαρμοστικότητα και η συνέχεια. Με τη χρήση αυτών των αξόνων μπορείς να δημιουργήσεις με όσο το δυνατόν λιγότερα κομμάτια, σχεδόν άπειρους συνδυασμούς. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα μιας γκαρνταρόμπας με συνοχή, αφού δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι αν αυτό πάει με εκείνο. 

 

 

Ο προσεκτικός σχεδιασμός και η απαίτηση σε λίγα κομμάτια επιτρέπουν σε μια μίνιμαλ γκαρνταρόμπα να τηρήσεις ευλαβικά τον κανόνα του «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις». Ναι δεν είναι πανάκεια αυτός ο κανόνας και υπάρχουν ρούχα με εξαιρετικό vfm, όπως υπάρχουν και ηλιθιωδώς υπερκοστολογημένα μέτριας ποιότητας ρούχα. Όμως επειδή θα επενδύσεις σε ρούχα που θα τα κρατήσεις για πολλές σεζόν, αξίζει να στραφείς προς την αναζήτηση της κορυφαίας ποιότητας. 

 

 

Για κάθε ρούχο που αγοράζεις πρέπει να σκέφτεσαι δυο πράγματα, το ένα είναι αν πραγματικά σου χρειάζεται και το δεύτερο αν ταιριάζει με τα υπόλοιπα ρούχα σου. Συμβαίνει αρκετά συχνά να παίρνεις κάτι επειδή απλά σου γυάλισε και τελικά να το φοράς μια φορά στα τρία χρόνια επειδή δεν έχεις με τι να το βάλεις ή να το πήρες επειδή δεν σου άρεσε πραγματικά, αλλά απλά ήταν ένας στιγμιαίος ενθουσιασμός. Ένα από τα μυστικά στο «χτίσιμο» αυτής της συλλογής είναι να μένεις πιστός στη χρωματική παλέτα χωρίς παραφωνίες. Άσπρο, μαύρο, γκρι και μπλε είναι τα βασικά χρώματα που απαιτούνται με κάποιες γήινες πινελιές του πράσινου και το καφέ να συμπληρώνουν την απολύτως απαραίτητα εξάδα. Εμμένοντας πιστός στη χρωματική παλέτα ελαχιστοποιείς τον κίνδυνο μιας λανθασμένης αγοράς.

Στην gallery που ακολουθεί θα βρεις όλα εκείνα τα must have κομμάτια που θα βάλεις στην ντουλάπα σου που είναι ικανές και αναγκαίες συνθήκες για μια μίνιμαλ γκαρνταρόμπα. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved