Μan of Duty: Το καθήκον φέτος προστάζει να βάλεις ένα bomber jacket στην ντουλάπα σου

Το καθήκον... και οι μεγαλύτεροι Οίκοι Μόδας του πλανήτη στις συλλογές τους για τη σεζόν S/S 2021.

To bomber jacket είναι ένα είδος μπουφάν που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο το τι σημαίνει «η πίστη στο καθήκον» και αυτό γιατί, εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’40 που πρωτοεμφανίστηκε στις αεροπορικές βάσεις της Αμερικής, είναι έναν και μόνο έναν σκοπό: να βοηθάει τους πιλότους των πολεμικών δυνάμεων να επιτελούν το έργο τους. Και ποιο ήταν αυτό, να μπορούν να πετούν στους -60 βαθμούς κελσίου μέσα στα B-15 έχοντας ένα πανωφόρι που θα τους κρατάει ζεστούς. Από τότε μέχρι και τα 70s που τα κοντά bomber jackets ήταν η καθωσπρέπει απάντηση στα μακριά, μάλλινα παλτό των hippies, έχει περάσει πολύς καιρός και το trend έχει κάνει «άλματα επικράτησης» σε κάθε ενημερωμένη, ανδρική γκαρνταρόμπα που σέβεται τον εαυτό της και «τιμάει το καθήκον της».
Philipp Plein
Philipp Plein S/S 2021
Το ότι τα ξαναείδαμε στα catwalks των ανδρικών συλλογών των μεγαλύτερων Οίκων Μόδας του πλανήτη για τη σεζόν S/S 2021 δεν ήταν κάτι που μας ξάφνιασε. Ήταν σαν να βλέπεις florals την άνοιξη, πόσο μπορεί να σε σοκάρει; Παρατηρήσαμε όμως, και θα το δεις και εσύ αναλυτικά στην gallery, πως τα πιο πολλά fashion houses φέτος έδειξαν μία πιο εκλεπτυσμένη και σοφιστικέ εκδοχή αυτού το military ρούχου. Από τον Οίκο Gucci και τα cropped μπουφάν του που θύμιζαν τα nerdy κοστούμια της «Οικογένειας Τενεμπάουμ» μέχρι τα nylon Philipp Plein και τα μινιμαλιστικά Prada και Hermès, αυτή η νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις πλουραλιστικές τάσεις του παρελθόντος.
Zegna
Ermenegildo Zegna S/S 2021
Βγαίνοντας (ελπίζουμε!) από μία υγειονομική κρίση και μία περίοδο ανασυγκρότησης, επαναπροσδιορισμού και ιεράρχησης των προτεραιοτήτων μας εκ νέου η μόδα δεν θα μπορούσε να μείνει ανέγγιχτη μπροστά στα νέα δεδομένα. Σηκώνει, λοιπόν, τα μανίκια και μπαίνει να πολεμήσει με όλα της τα όπλα στη μάχη του «καινούργιου». Και το συγκεκριμένο «όπλο» της, το bomber jacket, είναι και το πιο στυλάτο!
Δες επίσης: Τhe List: Socks και Δέος!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved