Έξι χρυσοί κανόνες του ανδρικού στυλ που ενισχύουν την αυτοπεποίθησή μας

Πώς με λίγα απλά βήματα η εμφάνισή σου θα γίνει το πιο ισχυρό σου όπλο.

Οι μόδες έρχονται και παρέρχονται, αυτό που παραμένει διαχρονική είναι η αισθητική. Όσα πράγματα κι αν αλλάξουν, οι βασικοί άξονες του ανδρικού στυλ περνάνε από γενιά σε γενιά και η αποστολή του σύγχρονου άντρα δεν είναι μόνο να τους τηρήσει, αλλά και να του κληροδοτήσει στην επόμενη γενιά. 

Ξεκινώντας από το κουστούμι να σημειώσουμε ότι δεν είναι ένα ακόμα ρούχο της ντουλάπας σου. Είναι το «όπλο» σου σε μία συνέντευξη για δουλειά, είναι αυτό που θα βγάλει ασπροπρόσωπο σε μία μεγάλη επαγγελματική στιγμή και είναι αυτό που θα σφραγίσει την εικόνα σου σε κάποια τελετή. Άρα η επιλογή ενός κουστουμιού δεν είναι κάτι που πρέπει να παίρνεις αψήφιστα. Απέφυγε το δόγμα που λέει να πάρεις το φτηνότερο που θα βρεις μπροστά σου επειδή θα το βάλεις μία φορά στα τρία χρόνια. Ένα καλό κουστούμι είναι επένδυση. Ένα μπλε ή γκρι σε σκούρα απόχρωση είναι αυτό που χρειάζεσαι ξεκινώντας. 

Η γραβάτα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στυλιστικά debate. Για κάποιους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής «στολής» τους, για άλλους κάτι που φυλάνε για μία πιο ειδική περίσταση, ενώ για κάποιους άλλους είναι η απόλυτη ένδειξη κομφορμισμού και την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Η αλήθεια είναι πως όσο και να την αποφεύγεις, κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να βάλεις και τότε πρέπει να είσαι έτοιμος. Είτε βάζεις γραβάτα κάθε μέρα, είτε κάθε δίσεκτο έτος, ένα βασικό κόμπο οφείλεις να ξέρεις να τον δένεις. Μην χαλαρώνεις απλά τον κόμπο και τις αφήνεις δεμένες μέχρι να τις ξαναβάλεις. Εκτός από σημάδι τεμπελιάς, καταστρέφει το ύφασμα και δημιουργεί τσακίσεις ορατές στο μάτι. 

 

 

Ο μύθος λέει ότι τα παπούτσια είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει μία γυναίκα πάνω σου. Και όταν λένε προσέχει δεν ψάχνει επιτόπου στο Google να δει αν τα παπούτσια σου κόστισαν 50€ ή 500€, αλλά αν είναι καθαρά και φροντισμένα. Το στυλ στα παπούτσια δεν εξαντλείται στην αγορά τους και στο σωστό σετάρισμα. Τα ταλαιπωρημένα παπούτσια είναι δείγμα ενός άντρα με τάσεις παραίτησης και σε καμία περίπτωση δεν θες να δείξεις μια τέτοια εικόνα προς τα έξω. 

Η προτροπή για αποφυγή στις υπερβολές δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη εφαρμογή από το θέμα της αποτρίχωσης στο σώμα. Οκ, είναι βασικά θέμα γονιδίων, άλλοι είναι πιο τυχεροί, άλλοι πιο άτυχοι και δεν υπάρχει απόλυτη ομοφωνία στον γυναικείο πληθυσμό. Αλλά ας πάρουμε ως βασικό κανόνα ότι αυτιά, πλάτη και ώμοι καλό θα ήταν να είναι «αποψιλωμένοι». Για τις υπόλοιπες περιοχές υπάρχει μία κάποια ελευθερία επιλογών που εξαρτώνται από τη δική σου αισθητική, του άλλου σου μισού και άλλους αστάθμητους παράγοντες. Πειραματίσου, αποφεύγοντας τις υπερβολές, και μην ξεχνάς την τριάδα που είπαμε πιο πάνω ότι πρέπει να είναι «καθαρή».

 

 

Η προσήλωσή μας μας στα κινητά τηλέφωνα ερώτηση τείνει να καταστήσει την ερώτηση «Μήπως έχετε ώρα» πιο σπάνια κι από καρτοτηλέφωνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το ρολόι είναι ένα αξεσουάρ που ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με το walkman. Το ρολόι για τον άντρα είναι κάτι σαν CV στον καρπό, τα χαρακτηριστικά του ρολογιού του δεν δείχνουν μόνο την οικονομική του επιφάνεια, αυτό είναι μάλλον το λιγότερο, αλλά και τα χόμπι του, την αισθητική του και τη γενικότερη φιλοσοφία του για τη ζωή. Καταδυτικά, χρονογράφοι, ψαγμένα ψηφιακά και σοβαρά dress ρολόγια έχουν να πουν και μία εντελώς διαφορετική ιστορία για αυτόν που τα φοράει. Δεν έχεις παρά να διαλέξεις τη δική σου ιστορία.

 

 

Το πόσο σημαντικά είναι τα μαλλιά στην εικόνα ενός άντρα αποδεικνύεται από το άγχος και την φοβία της απώλειάς τους που κατατρύχει κάθε άντρα. Μπορεί να προλάβεις την τριχόπτωση υπό όρους, όμως ακόμα κι αν δεν την προλάβεις, δεν είναι το μοναδικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για τα μαλλιά σου. Ξόδεψε 2 λεπτά παραπάνω στο κουρείο και ζήτα τη γνώμη του κουρέα σου για ένα σχήμα που μπορεί να κολακεύει περισσότερο το κεφάλι σου. Αν βάζεις οποιοδήποτε προϊόν στα μαλλιά, όχι εκείνο το ροζ ζελέ που έβαζες με τις χούφτες στο λύκειο, διάλεξέ το προσεκτικά ώστε να προσθέτει και να μην αφαιρεί πόντους από την εικόνα σου. Όμως η εικόνα το μαλλιών σου ξεκινάει από κάτι πολύ πιο ταπεινό και ουσιαστικό, το σαμπουάν σου. Μην λούζεσαι με ό,τι βρεις στο μπάνιο, αφρόλουτρα, σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά της συντρόφου σου ή υγρό για τα πιάτα. Επίσης δεν χρειάζεται να παίρνεις το πιο φτηνό που βρίσκεις στο super market. Διάβασε τις ετικέτες πρώτα και διάλεξε ένα επώνυμο με βάση τις ανάγκες των μαλλιών σου ανάλογα με το αν είναι ξηρά, λιπαρά, αν έχεις ξηροδερμία κλπ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved