Τhe List: Ζιβάγκο δεν φορούσε μόνο ο Steve Jobs

Από τα 80s και τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον συνιδρυτή της Apple και τα 00s, τα ζιβάγκο ήταν πάντα συνώνυμα των «men in power».

Ο σοσιαλισμός δεν έφερε στη χώρα μας μόνο κοινωνική ευημερία, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Έφερε την εικόνα του «λαϊκού ηγέτη» που από τις αίθουσες του Βerkeley, μεταπηδούσε με την ίδια ευκολία στο πρώτο τραπέζι της Ρίτας Σακελλαρίου φορώντας το μαύρο ζιβάγκο του. Πάντα ζιβάγκο. Και μετά την εικόνα του Ανδρέα Παπανδρέου με το πλεκτό αυτό basic κομμάτι με τον σηκωμένο γιακά, έρχεται 15 χρόνια μετά ο Steve Jobs και το normcore στυλ του γίνεται η «στολή» του τεχνολογικά ανεπτυγμένου μεσοαστού.

Στα 90s αν φορούσες ζιβάγκο φαινόσουν αυτομάτως διάνοια ή επιχειρηματίας ή και τα δύο. Στα 00s έδειχνες απλά εκλεπτυσμένος και σήμερα -αν δεν το φορέσεις με βελούδινο σακάκι ως άλλος σύγχρονος δανδής- το basic αυτό κομμάτι δεν πρέπει να λείπει από καμία γκαρνταρόμπα που δεν φοβάται τις ταμπέλες και τον κοινωνικοπολιτικό χρωματισμό. Είτε είσαι δεξιός, είτε αριστερός, είτε δουλεύεις σε πολυεθνική, είτε παίζεις κιθάρα σε alternative rock μπάντα, ένα ζιβάγκο πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου.


steve jobs

 

Εμείς, λάτρεις του πλουραλισμού, δεν στεκόμαστε στο «ένα» ως απόλυτο αριθμό, γι’ αυτό στη σημερινή μας «The List» σου προτείνουμε οκτώ κομψά, πλεκτά turtlenecks που μπορείς να τα φορέσεις παντού. Κυριολεκτικά. Μέσα στο σπίτι ενώ παίζεις PlayStation 5, στη βόλτα με την κοπέλα σου κάτω από το πλεκτό παλτό σου, με σακάκι στο γραφείο και με biker jacket όταν ανοίξει και πάλι η εστίαση και τα «ποτά με κολλητούς» δεν είναι μία «ουτοπία» που αναζητάς χωρίς ανταπόκριση.

Διάλεξε ένα σε μονόχρωμο σχέδιο για πιο διαχρονικές εμφανίσεις ή ένα με ζακάρ λεπτομέρειες για cozy, χριστουγεννιάτικα looks (εντάξει μη δυσανασχετείς, δεν είναι και πουλόβερ με τάρανδο και έλκηθρο) και κάνε στον εαυτό σου δώρο ένα κλασικό, «σοσιαλιστικό» κομμάτι συνώνυμο της επιτυχίας. Όπως και αν την ορίζει ο καθένας μας.


Δες επίσης: Τhe List: Τα παντελόνια φόρμας τώρα δικαιώνονται

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved