7 λάθη που κάνεις όταν αγοράζεις κοστούμι

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις για να μην γίνεις περίγελως στον γάμο του κολλητού σου.

Ανοίγει ο καιρός και ξεκινούν οι «υποχρεώσεις» στις οποίες πρέπει να παραστείς. Γάμοι, βαφτίσια, γιορτές και πολλά άλλα. Στα δύο πρώτα ωστόσο, το κοστούμι είναι must. Ένα καλό σακάκι, συνοδευόμενο από fit παντελόνι, καλό πουκάμισο και καλογυαλισμένα παπούτσια. Το πρόβλημα είναι ότι βλέπουμε το κοστούμι σαν υποχρέωση.

Από τη στιγμή που έχεις πάρει απόφαση να το αγοράσεις, καλό είναι να δώσεις προσοχή στις λεπτομέρειες. Στα μανίκια, τα μπατζάκια, στους ώμους. Και σε άλλα πολλά. Τα παρακάτω λάθη είναι μεν συνηθισμένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις την αγορά σου αδιάβαστος. Διάβασε και φρόντισε να τα αποφύγεις.

1. Δεν δίνεις σημασία στους ώμους

ignoring the shoulders

Όσο και αν σου αρέσει ένα σακάκι, όσο και αν σε εκφράζει η γραμμή του, δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπεις  για το αν σου κάθεται καλά στους ώμους. Ένα συνηθισμένο πρόβλημα ιδιαίτερα για όσους είναι αρκετά αδύνατοι, με αποτέλεσμα να μην «γεμίζουν» το σακάκι. Το μήκος του σακακιού μπορεί άνετα να διαμορφωθεί από το ψαλίδι ενός ράφτη. Με τους ώμους δεν συμβαίνει το ίδιο. Οπότε πρέπει να είναι το πρώτο που θα κοιτάς πάνω σου όταν θα ποζάρεις στον καθρέφτη.

2. Το αγοράζεις πολύ στενό

tumblr inline o3jq7lXP8r1svlv87 540

Άλλο να είναι η γραμμή slim fit  και άλλο να νιώθεις πως έχει γίνει δεύτερο δέρμα σου. Το κοστούμι πρέπει να είναι άνετο στην κίνηση. Να μην «μαζεύουν» τα μανίκια και να μην σηκώνονται ψηλά τα μπατζάκια όταν κάθεσαι. Επίσης επειδή το ύφασμα στα καλά κοστούμια είναι ευαίσθητο, είναι κρίμα να κάνεις καμιά απότομη κίνηση και να γίνεις περίγελος. Να αγοράσεις το κοστούμι fit, αλλά να φροντίζεις πάντα να σου είναι άνετο στην κίνηση.

3. Αυτό το λάθος μήκος στα μανίκια

going too long or short with sleeve length

Συνήθως στα καλά σακάκια δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Αν δηλαδή, έχεις βρει σακάκι στο σωστό νούμερο, το πιο λογικό είναι πως και το αντίστοιχο μήκος στα μανίκια θα σου κάθεται μια χαρά. Αν όχι, έχε στο νου σου το εξής: τα μανίκια από το πουκάμισο, πρέπει να εξέχουν περίπου 2-2.5 πόντους από το μανίκι του σακακιού. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.

4. Ξέρεις τον λόγο που το αγοράζεις;

forgetting the occasion you re buying it for

Υπάρχουν σακάκια και σακάκια. Αν ψάχνεις σακάκι ή γενικά κοστούμι για γάμο, πρέπει να δώσεις έμφαση σε άλλα σημεία. Πρέπει να είναι αρκετά άνετο για παράδειγμα ώστε να συνδυαστεί με γιλέκο. Δεν πρέπει να είναι σταυρωτό και, συνήθως, όταν το αγοράζουμε για κάποιο event, έχει 1-2 κουμπιά και όχι 3 για να δείχνει πιο επίσημο. Οπότε στον ράφτη σου δεν λες απλά «θέλω ένα κοστούμι». Του αναφέρεις και τον λόγο για τον οποίο το ψάχνεις.

5. Δεν το δοκιμάζεις με παπούτσι

brown shoes1

Για την ακρίβεια, το πιο σωστό που πρέπει να κάνεις, είναι να το προβάρεις μαζί με τα παπούτσια που έχεις σκοπό να φορέσεις. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, όσο για να δεις πως σου κάθεται το μάκρος και να μην ψάχνεις για ράφτη παραμονή του γάμου, της βάφτισης ή ό,τι άλλο έχεις. Συνήθως οι καλοί πωλητές σου φέρνουν και ζευγάρι αντίστοιχο με αυτό που έχεις να φορέσεις για να το δοκιμάσεις.

6. Και τέλος, μην ξεχνάς ποτέ αυτό

54d39554253b9 esq 02 leonardo dicaprio three button suit 110813 xlg

Το τελευταίο κουμπί στο σακάκι και το γιλέκο, δεν κουμπώνονται ποτέ. Εκτός και αν θες να μοιάζεις με καλοκουμπωμένο σακί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved