Η καλή γραβάτα έψαχνε πάντα το στυλάτο πουκάμισο

Πώς θα πετύχεις τον κατάλληλο χρωματικό συνδυασμό για την επίσημη εμφάνισή σου.

Η αλήθεια είναι ότι η καλή γραβάτα σε ανεβάζει επίπεδο, όπου και αν είσαι. Είτε μιλάμε για τη δουλειά, ένα πάρτι, μια επίσημη εκδήλωση ή τη βραδινή έξοδο.

Το πουκάμισο από μόνο του αναβαθμίζει το κύρος σου, εάν όμως επιλέξεις τη γραβάτα τότε πρέπει να είσαι σίγουρος ότι μπορείς και να τη συνδυάσεις κατάλληλα. Για παράδειγμα δεν το «κατέχουν» όλοι το επάγγελμα που λέγεται στυλ και δεν είναι λίγες οι φορές που κατά την έξοδο ενός άνδρα, το πρεστίζ του μειώνεται καθώς η γραβάτα δεν ταιριάζει καθόλου με την γενικότερα καλή του εμφάνιση.

 

 

Δώσε βάση λοιπόν στον παρακάτω οδηγό και δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσεις ξανά για τους χρωματικούς συνδυασμούς που επέλεξες.

 

Έχεις δύο επιλογές

Είσαι ανάμεσα στα θερμά χρώματα (π.χ. κόκκινο, πορτοκαλί ή κίτρινο) και τα ψυχρά (μπλε, πράσινο ή μοβ). Από τη στιγμή που επέλεξες το χρώμα της γραβάτας πρέπει πάντα το πουκάμισο να είναι το αντίθετο, δηλαδή γραβάτα θερμό χρώμα και πουκάμισο ψυχρό ή το αντίστροφο.

Πολλοί συστήνουν βέβαια ανοιχτό χρώμα για το πουκάμισο και ψυχρό για τη γραβάτα αλλά δεν είναι απαγορευτικό και το ανάποδο.

 

suits

 

Το λευκό είναι το απόλυτο μπαλαντέρ

Γραβάτες υπάρχουν μονόχρωμες, υπάρχουν και με σχέδια. Αν πάντως έχεις επιλέξει ένα λευκό πουκάμισο έχεις τεράστια γκάμα γραβάτας να επιλέξεις. Αυτό όμως που πρέπει να φροντίσεις είναι η γραβάτα σου να κλέβει τη δόξα καθότι το πουκάμισο είναι πολύ απλό. Επομένως διάλεξε ανάμεσα σε έντονο χρώμα ή μοτίβο για να μην θεωρείσαι συνηθισμένος.

Εκτός και αν αυτό θες.

 

 

Η δύσκολη εφαρμογή: Ριγέ ή Καρό

Το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αφήσεις όλα στην τύχη. Παραμένοντας πιστός σε αυτά που αναφέραμε παραπάνω, συνδυάζεις τα ψυχρά με τα θερμά αλλά δίνεις βάση στον εξής κανόνα. Όταν φοράς ριγέ να θυμάσαι ότι πρέπει να συνδυάζεις διαφορετικού μεγέθους μοτίβα, ενώ όταν φοράς καρό το μοτίβο της γραβάτας να είναι πάντα μεγαλύτερο από εκείνο του πουκαμίσου.

Ένα πουκάμισο με πολύ λεπτές ρίγες για παράδειγμα μπορείς να το συνδυάσεις με μια γραβάτα με πολύ πιο χοντρές ρίγες ή  μεγάλο σχέδιο καρό. Μη φοβηθείς να συνδυάσεις μια ριγέ γραβάτα με ένα καρό πουκάμισο.

 

Το αγαπημένο του άντρα

Είναι βέβαιο ότι έχεις από ένα γαλάζιο πουκάμισο στην γκαρνταρόμπα σου και αν δεν το έχεις απλά τρέχα και αγόρασε ένα. Σκέτο χρώμα που όμως δεν είναι τόσο απλό όσο το λευκό, που άπαντες το φοράνε σκέτο και τους αλλάζει τον αέρα. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να ταιριάξουν μια γραβάτα απάνω του; Η ιδανική επιλογή λοιπόν είναι μια γραβάτα με πιο σκούρες αποχρώσεις από του μπλε (σκέτες, πουά ή και ριγέ) ενώ αξίζει να δοκιμάσεις ένα θερμό χρώμα.

Θα σου συνιστούσαμε κόκκινο ή πορτοκαλί.

 

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved