Οδηγός για αρχάριους: Πώς θα ντύνεσαι καλύτερα

Για εκείνους που τους ενδιαφέρει η εξωτερική τους αναβάθμιση.

Είναι φορές που αισθάνεσαι ότι κάποιος ήταν γεννημένος για να είναι στυλάτος, άλλοι πάλι ότι είδαν, έπαθαν, έμαθαν και προσπαθούν αρκετά για να διατηρήσουν την κομψότητα στον τρόπο που ντύνονται. Η αλήθεια είναι άλλωστε πως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να είσαι συνεχώς εντός μόδας.

Ακόμα όμως και αν είσαι από αυτούς που ξέρουν τον τρόπο, γνωρίζεις καλά πως δεν φτάνει να το έχεις αλλά να ενημερώνεσαι. Ωστόσο αυτό το κείμενο είναι για όσους άνδρες αναζητούν το στυλ τους και χρειάζονται μία «καθοδήγηση» για το τι να προσέξουν.

 

 

Ιδού λοιπόν τι σου προτείνουμε:

 

Δεν θέλει υπερβολές για αρχή

Να βάλουμε κάποια πράγματα σε σειρά. Η προσωπική σου σφραγίδα στο στυλ δεν θα έρθει απλά και μόνο επειδή άλλαξες ρούχα. Σαν τη Ρώμη και εσύ δεν θα «χτιστείς» σε μία μόλις μέρα και οπότε η λύση δεν είναι να βιαστείς και να προχωρήσεις σε περίτεχνους συνδυασμούς. Προτίμησε απλά πράγματα, καλή ώρα ένα blue jean ή chino παντελόνι, δερμάτινο μπουφάν ή ορισμένα κλασικά πουκάμισα που συνδυάζονται τέλεια με λεπτά πουλόβερ.

 

 

Το απλό είναι το καλό

Είναι αρκετά πιθανό να σου αρέσουν τα logos πάνω στο ρούχο, εμείς παρόλα αυτά –τουλάχιστον στην αρχή- θα σου συστήναμε να μην προχωρήσεις σε αυτή τη συνήθεια. Ένας στυλάτος και ώριμος άντρας δεν επέλεξε ποτέ κάτι φανταχτερό ή με ιδιαίτερο σχέδιο πάνω. Όσο βέβαια αρχίζεις και αποκτάς καλύτερο γούστο, τότε μπορείς να βάλεις και το σχέδιο στο ρεπερτόριό σου. Μόνο όμως τότε.

 

Εσύ ορίζεις την κομψότητα του ρούχου

Το ύφασμα το φοράς και όχι αυτό εσένα. Επομένως κάθε φορά ετοιμάζεσαι να επιλέξεις κάτι που θα σε κάνει κομψό πρέπει να δεις ότι ταιριάζει κατάλληλα στον σωματότυπό σου. Μπορεί είναι υπέροχα αλλά να μην είναι στο νούμερό σου. Είτε μεγάλο, είτε μικρό ακόμα και αν τρελαίνεσαι με αυτό, η λύση είναι μία: Δεν αγοράζεις και προχωράς. Θες να φαίνεσαι κιτς;

 

 

Συνήθως το ωραίο είναι ακριβότερο

Όσο και να πιστεύεις ότι μπορείς να καλύψεις την ποιότητα με την ποσότητα, τόσο θα αποκλίνεις από τον στόχο σου. Μην βλέπεις τα ρούχα ως χρώματα, προσπάθησε να τα δεις ως υφάσματα. Το καλό ύφασμα ξεχωρίζει και αξίζει να επενδύσεις χρήμα σε κάτι που θα το χρησιμοποιείς παραπάνω.

 

Και αφού μιλήσαμε για χρώμα

Με βάση αυτό που είπαμε στην αρχή, μην βιαστείς να προκαλέσεις βλέμματα με το ρούχα σου. Ένας δύσκολος συνδυασμός χρωμάτων είναι αρκετά πιθανό να προσελκύσει βλέμματα ωστόσο δεν θα ήμασταν σίγουροι ότι αυτό θα γίνεται πάντα. Για ξεκίνημα θα επιλέγαμε ρούχα με ουδέτερο χρώμα, όπως μαύρο, λευκό, γκρι ή και σκούρο μπλε. Απλό σε πρώτη ανάλυση αλλά ποτέ κανείς δεν βγήκε ζημιωμένος.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved