Aviator: Η ιστορία πίσω από τα γυαλιά ηλίου που σημάδεψαν την pop κουλτούρα

Από την αεροπορία στο Χόλιγουντ και μετά σε όλο τον πλανήτη.

Ποιος δεν έχει φορέσει μια φορά στη ζωή του τα συγκεκριμένα γυαλιά; Ποιος δεν έχει δει έστω και μία ταινία που να πρωταγωνιστούν;

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς μέσα στην ιστορία της μόδας γι’ αυτό το αντικείμενο το οποίο φορέθηκε και αγαπήθηκε όσο τίποτα άλλο στην ανδρική μόδα.

Η χρήση τους, ωστόσο, ξεκίνησε περισσότερο ως ανάγκη, καθώς έδιναν μια πρακτική λύση σε ένα πρόβλημα.

Καθώς οι πιλότοι ξεκίνησαν να ανεβαίνουν σε ολοένα και μεγαλύτερα ύψη με την εξέλιξη της αεροπορίας στις αρχές του 20ου αιώνα, αντιμετώπισαν μια νέα πραγματικότητα που είχε ως συνέπεια πονοκεφάλους και άλλες ασθένειες, ενώ δεν μπορούσαν να διακρίνουν καλά το περιβάλλον γύρω τους φορώντας τα goggles με τους χοντρούς φακούς και το δερμάτινο ή άλλο περίβλημα, απαραίτητο αξεσουάρ των πρωτοπόρων των αιθέρων.

Όλα τα αυτοκίνητα που απολαύσαμε στο Once Upon A Time In Hollywood

 

Υπάρχει άραγε κανείς που να μην έχει ταυτιστεί με ταινίες όπως το Top Gun και το Once Upon A Time In Hollywood;

Είναι κανείς που να μην έχει πορωθεί βλέποντας το Cobra;

Η ιστορία λέει ότι ένας Αμερικανός πιλότος ο John MacReady είδε τα μάτια ενός φίλου του πρησμένα και παγωμένα όταν για ένα δευτερόλεπτο έβγαλε τα γυαλιά του σε ύψος 33.000 μέτρων. Γεγονός που τον σόκαρε και τον οδήγησε στην απόφαση να περιλάβει στην κορυφή της ατζέντας του την προστασία της όρασης των συναδέλφων του, όταν ξεκίνησε συνεργασία με την Bausch & Lomb.

Top Gun: Η ταινία που επηρέασε μία ολόκληρη γενιά

 

Αποτέλεσμα της οποίας ήταν ένα πιο ελαφρύ ζευγάρι προστατευτικών γυαλιών, με πράσινους φακούς που ελαχιστοποιούσαν την τύφλωση από το έντονο φως και βελτίωναν την όραση.

Η επιτυχία τους ήταν ακαριαία, ενώ σύντομα, στα τέλη της δεκαετίας του ’30, ξεκίνησε η εμπορευματοποίησή τους.

Η Bausch & Lomb τα ονόμασε Ray-Ban και τα λάνσαρε με διαφορετικούς φακούς, ως ιδανικά για υπαίθριες δραστηριότητες όπως το γκολφ και το ψάρεμα.

Ποιος δεν έχει δει τους μεγάλους σταρ της μουσικής και του σινεμά να μην τα φοράνε; Από τον Έλβις μέχρι και τα Σκαθάρια, τα aviator έχουν κατακτήσει τον κόσμο από πολύ νωρίς μέσα στον εικοστό αιώνα.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τις πιο εικονικές στιγμές των διασήμων με τα aviators τους:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved