Τα γυαλιά που κατέκτησαν την pop κουλτούρα

Αν διαλέξεις ένα από αυτά τα γυαλιά σίγουρα θα πέσεις μέσα σε στυλ.

Tα πρώτα γυαλιά ηλίου τα φόρεσαν πρώτοι οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες, κάπου τον 12ο αιώνα δηλαδή, όταν παρακολουθούσαν τους μονομάχους στην αρένα και ήθελαν να προστατεύσουν τα μάτια τους από τον ήλιο μέσα από ειδικά κρύσταλλα που τοποθετούσαν στα μάτια.  

Στην αρχαία Κίνα λέγεται πως οι δικαστές φορούσαν σκούρο χαλαζία στα μάτια για να μην φαίνονται τα συναισθήματα τους όταν ανάκριναν τους κατηγορούμενους.

Το 1700 ήταν της μόδας στην Ευρώπη του Λουδοβίκου να φοριούνται χρωματιστά γυαλιά για να διορθώνουν την όραση από το colourblindness.

Όλα όσα μας έμαθε ο Tom Hardy για το αντρικό στυλ.

 

Και μέχρι το 1900 τα γυαλιά ηλίου είχαν πλέον γίνει πολύ γνωστά από ηθοποιούς και καλλιτέχνες οι οποίοι τα φορούσαν για να δώσουν μία πιο εξωτική λάμψη στην εικόνα τους.

Μαζί με τους ανθρώπους που τα φορούσαν και που τα έκαναν διάσημα, τα γυαλιά ηλίου έπαιξαν και παίζουν μεγάλο ρόλο στο αντρικό στυλ από πάντα.

Ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου μπορεί να ανυψώσει το στυλ σου, πόσο μάλλον όταν τα συγκεκριμένα γυαλιά που θα σου προτείνουμε εδώ είναι κομμάτια κλασικά μέσα στο χρόνο.

Ηθοποιοί, μουσικοί και καλλιτέχνες έδωσαν όλοι το λόγο τους για να γίνουν τα συγκεκριμένα μοντέλα αναφορές μας μέσα στην ιστορία.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποια είναι τα πιο κλασικά γυαλιά στην ιστορία της ποπ κουλτούρας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved