Πώς να περπατήσεις στα βήματα των θρυλικών Sex Pistols

Θα σε βοηθήσουν τα νέα μποτάκια της Dr. Martens.

Όταν οι Sex Pistols εμφανίστηκαν στο show του Bill Grundy στην εθνική τηλεόραση της Μεγάλης Βρετανίας το 1976, ολόκληρη η Γηραιά Αλβιώνα έμεινε με ανοιχτό το στόμα μπροστά από τις οθόνες της.

Αυτό ήταν το πρώτο και τελευταίο κλείσιμο του ματιού της μουσικής προς τη Βασίλισσα.

Ο κιθαρίστας Steve Jones άρχισε να βρίζει μπροστά σε χιλιάδες ακροατές εν ώρα αιχμής κι αυτό ήταν μία πρωτοπορία για τα τότε δεδομένα της τηλεόρασης.

Λέξεις μέχρι τότε απαγορευμένες να ακούγονται στον αέρα, ακούστηκαν για πρώτη φορά σε εκείνο το show και από τότε η τηλεόραση και η μουσική δεν είναι η ίδια.

Αυτό το show χάρισε στους Sex Pistols μία άμεση διασημότητα που παρέμεινε μαζί τους για πάντα.

5 τραγούδια των Clash που δεν χορταίνουμε να ακούμε.

 

Η Αγγλία σνόμπαρε αυτούς εδώ τους επαναστάτες της μουσικής μέχρι εκείνη τη μέρα. Το επόμενο πρωί η Daly Mirror τους είχε πρωτοσέλιδο με τίτλο «Who Are These Punks?».

Η εταιρία Dr. Martens, γνωστή για τα παπούτσια της που σημάδεψαν γενιές και γενιές punk και ροκάδων, επιστρέφει ξανά με μία νέα σειρά παπουτσιών που είναι αφιερωμένη στους Sex Pistols.

Η συνεργασία είναι εμπνευσμένη από τα πρωτοσέλιδα εκείνης της ημέρας, της ημέρας που οι Sex Pistols κατάκτησαν ολόκληρη την Βρετανία και στην συνέχεια ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζονται με τους Sex Pistols. Την πρώτη φορά το artwork των παπουτσιών ήταν εμπνευσμένο από το πρώτο δίσκο τους, Anarchy In The UK.

 

Ο ίδιος ο τραγουδιστής των Pistols, Johnny Rotten φορούσε σε όλη του την καριέρα τα συγκεκριμένα παπούτσια και τα έκανε σύμβολο μίας ολόκληρης επαναστατημένης γενιάς ανθρώπων.

Πλέον τα μποτάκια Dr. Martens είναι άμεσα συνδεμένα με την εξέγερση κι έχουν φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τη νέα συνεργασία των παπουτσιών Dr Martens με τους Sex Pistols:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved