Μερικοί λόγοι που κάνουν τον Bryan Ferry μία ιδιοφυία και στο στυλ

Κάποιοι θα τον απολαύσουν στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο κι εμείς θυμόμαστε γιατί εκτός από κορυφαίος μουσικός είναι κι ένας ογκόλιθος του καλού ντυσίματος.

Ήταν πίσω στο 1971 όταν οι Roxy Music άρχισαν να παίζουν τα πρώτα τους Live.

Και τότε ήταν που η rock μουσική γνώρισε ένα από τα πιο καλοντυμένα σχήματα όλων των εποχών. Φυσικά ένας από τους ιδρυτές του ήταν ο Bryan Ferry.

Δεν μπορείς να φανταστείς τον Bryan Ferry να κάνει εντελώς συμβατικά πράγματα στη ζωή του – π.χ δεν μπορείς να τον φανταστείς να πίνει μπίρα, παρά μόνον να παραγγέλνει κονιάκ και μετά, πιθανότατα, ενοχλημένος να το επιστρέφει πίσω επειδή δεν είναι παλαιωμένο και δεν προέρχεται από συγκεκριμένη επαρχία της Γαλλίας ή δεν σερβιρίστηκε στο κατάλληλο ποτήρι.

 

Δεν θα μπορούσες επίσης να τον φανταστείς να κυκλοφορεί στο δρόμο πρόχειρα ντυμένος ή αχτένιστος. Καθόλου τυχαία είναι και από τους λίγους που μπορεί να εμφανιστεί στο συγκεκριμένο θέατρο και να μην τον καταπιεί το επιβλητικό σκηνικό του Royal Albert Hall.

Έπρεπε να δεις έστω και μία φορά ζωντανά τους Roxy Music στη ζωή σου, λες από μέσα σου, αυτοί ήταν που εκτόξευσαν μία ολόκληρη γενιά στα ουράνια του στυλ. Αρκεί να δεις μόνο φωτογραφίες από τότε για να καταλάβεις τι εννοώ.

Αρκεί να δεις οποιοδήποτε βίντεο από το 1972 και μετά για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε εδώ.

 

Πέντε γεμάτες δεκαετίες καριέρας δεν είναι και λίγες, έτσι δεν είναι, μόνο που ο Bryan Ferry είναι σαν να είχε δύο καριέρες, την μουσική του καριέρα αλλά κι εκείνη του απίστευτου προσωπικού του ντυσίματος.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να διαπιστώσεις και μόνος σου γιατί ο Ferry είναι ένας ογκόλιθος της μόδας και του καλού γούστου ακόμη και σήμερα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved