Μία ματιά στην διαχρονικά σικάτη γκαρνταρόμπα του James Bond

O James Bond σού αποκαλύπτει τη μυστική του γκαρνταρόμπα. Και όχι μόνο.

Όταν πρόκειται για τις ενδυματολογικές επιλογές του James Bond, μιλάμε για τις κορυφαίες επιλογές σε κάθε ρούχο του. To Ratpack, σου παρουσιάζει όλα τα τελευταία αξεσουάρ του 007, για να ντυθείς όπως αυτός, να πιείς το ίδιο ακριβώς ποτό και να “οδηγήσεις το αυτοκίνητό του”. Κι αν δεν γίνεται, μπορείς έστω να το φανταστείς.

Άλλωστε, κανείς δεν ξέρει πώς τα φέρνει η ζωή καμιά φορά…

Ο οίκος μόδας Tom Ford επιμελήθηκε τα κοστούμια που φόρεσε ο James Bond στο «Spectre». Το καθένα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό και φτιαγμένο ειδικά για τις ανάγκες της ταινίας με ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

 

 

Το κοστούμι της πρώτης σκηνής (Μεξικό, εκεί όπου σκοτώνει τον Marco Sciarra και άντρα της Monica Bellucci) είναι το «O’ Connor» και η τιμή του ανέρχεται στα 4.920 δολάρια, ενώ 70 δολάρια πιο ακριβό είναι το «Windsor three-piece» που φοράει στη σκηνή της κηδείας στη Ρώμη.

Εξίσου και τα παλτά του Βρετανού πράκτορα είναι ειδική παραγγελία από τον οίκο μόδας Tom Ford. Το πανωφόρι «Herringbone» που επίσης φοράει στη σκηνή της κηδείας κοστίζει 4.700 δολάρια, ενώ το λιγότερο επίσημο μπουφάν ανέρχεται στα 2.200 δολάρια και είναι αρκετά δυσεύρετο.

Στις σκηνές όπου ο Bond βρισκόταν στο Μαρόκο, έκανε τη διαφορά φορώντας ένα suede ανοιχτόχρωμο jacket Craig Blouson. Mόνο 700 φτιάχτηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο και η αξία του κυμαίνεται στα 1.119 ευρώ.

Ο James Bond στην καταδίωξη λίγο πριν το τέλος της ταινίας, εμφανίζεται με racer suede jacket John Varvatos, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 595 ευρώ.

 

 

Πουλόβερ και εσώρουχα

Ιδιαίτερα διάσημα έχουν γίνει και τα πουλόβερ του James Bond, από την ταινία «Skyfall» και από το πρόσφατο «Spectre». Στην τελευταία, ο Βρετανός πράκτορας φοράει τις δημιουργίες του N. Peal δύο ζιβάγκο που κοστίζουν 404 και 299 δολάρια.

Τα εσώρουχα του Bond είναι επιλεγμένα από τη βρετανική εταιρεία Sunspel που δημιούργησε για τις ανάγκες της ταινίας το συγκεκριμένο άσπρο μακό μπλουζάκι το οποίο κοστίζει 65 δολάρια και ένα μποξεράκι η αξία του οποίου είναι 55 δολάρια.

Για ακόμη μία ταινία την υπόδηση του Βρετανού πράκτορα ανέλαβε η γνωστή εταιρεία «Crockett & Jones».

 

 

Ο 007 φοράει ένα ζευγάρι μαύρα «Alex» των 620 δολαρίων, ένα ζευγάρι επίσης μαύρα «Camberly» των 713 δολαρίων και ένα ζευγάρι καφέ «Swansea» που κοστίζουν 535 δολάρια. Παράλληλα, στη σκηνή της καταδίωξης στα χιόνια ο Βοnd επιλέγει άλλο ντύσιμο και λόγω των συνθηκών φοράει μπότες. Πρόκειται για τις «Danner Mountain Light II» με την αξία τους να βρίσκεται στα 350 δολάρια.

Για τις ανάγκες της ταινίας χρησιμοποιήθηκαν δύο ρολόγια (το ένα εξ’ αυτών γλίτωσε τον Bond από τον θάνατο).

Η επιλογή ήταν από την εταιρεία Omega και πρόκειται για το «Seamaster 300» που κοστίζει 6.350 δολάρια και το «Aqua Terra Limited Edition», που είναι κατά 200 δολάρια φθηνότερο από το πρώτο. Για πρώτη φορά τα ρολόγια που χρησιμοποιούνται σε σκηνές της ταινίας είναι διαθέσιμα στα καταστήματα της εταιρείας.

 

 

Στην ταινία «Spectre», ο James Bond φοράει τρία διαφορετικά ζευγάρια γυαλιών ηλίου. Πρόκειται για δύο ζευγάρια Tom Ford, το «Snowdon» των 405 δολαρίων και το «Henry» που έχει την ίδια αξία.

Εκτός από το ιδιαίτερο στιλ στο ντύσιμο, ο Bond δίνει σημασία και στον τρόπο που ταξιδεύει. Για τις ανάγκες των ταξιδιών του στο «Spectre», ο 007 χρησιμοποίησε μια καφέ βαλίτσα «Globe-Trotter Original» που κοστίζει 1.194 δολάρια.

Ο 007 παραγγέλνει πάντα «βότκα- μαρτίνι ανακατεμένο, όχι χτυπημένο». Η παραγωγή είχε συμφωνήσει με τη Belvedere, κάθε βότκα της οποίας κοστίζει 34 δολάρια. Το πιο εύκολο που μπορεί να έχει κανείς για να θυμίζει… Βond.

Όπως σε κάθε ταινία του Βond, έτσι και στο «Spectre» το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Βρετανός πράκτορας είναι ξανά μία Aston Martin. Πρόκειται για το μοντέλο DB 10 που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ταινία.

Είναι βασισμένο στην Aston Martin V8 Vantage, αλλά με αλλαγές στο σασί. Η αξία του αυτοκινήτου που «κατασκεύασε» ο Q είναι στα 4,6 εκ. δολάρια. Επαναλαμβάνουμε, πως δεν υπάρχει δεύτερο, άρα μην ψάχνεις άδικα…

Μπες στο παρακάτω άλμπουμ για να δεις τους πιο καλοντυμένους James Bond:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved