Μία ματιά στο πιο ακριβό ρολόι του κόσμου

Γνωρίστε το πιο εξωφρενικά ακριβό ρολόι που δημιουργήθηκε ποτέ.

Θα μπούμε κατευθείαν στο... ψητό της υπόθεσης. Υπάρχει μόνο ένα Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A στον κόσμο και αυτό πωλήθηκε σε δημοπρασία για το ποσό ρεκόρ των 31 εκατομμυρίων δολαρίων. Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτό είναι το πιο ακριβό ρολόι που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Screen Shot 2019 11 15 at 00.44.53

Το ρολόι αυτό κυκλοφόρησε προς πώληση στη δημοπρασία μόδας Only Watch, η οποία διοργανώνεται στη Γενεύη της Ελβετίας και διαθέτει δωρεές ρολογιών ειδικής έκδοσης από κορυφαίες μάρκες όπως η Rolex, η Hublot και προφανώς η Patek Philippe.

 

Το Grandmaster Chime διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο κατείχε από το 2017 το Rolex Daytona του Paul Newman, το οποίο πωλήθηκε στη δημοπρασία Phillips για σχεδόν 18 εκατομμύρια δολάρια. Και αν πάμε πιο πίσω, το ρεκόρ για ρολόγια οποιασδήποτε φύσης κατείχε το Henry Graves Jr. Supercomplication του Patek Philippe, ένα ρολόι τσέπης του 1920 που η Sotheby's πώλησε για 24 εκατομμύρια δολάρια το 2014.

 

Patek Philippe 16e5494f3c0 large

 

Το μοντέλο της Patek Philippe δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη δημοπρασία της Γενεύης και είναι το μόνο ρολόι που έχει παραχθεί καθαρά από ανοξείδωτο χάλυβα. Είναι πολύ δύσκολο για μας, να τονίσουμε σε λέξεις το απίθανο  επίπεδο της επιδέξιας μηχανικής που υπάρχει σε ένα ρολόι σαν αυτό. Κάποιες από τις εκπληκτικές του λειτουργίες; 

-Διαθέτει ημερολόγιο με πλήρη τετραψήφια οθόνη.
-Αποθηκεύει μια δεύτερη ζώνη ώρας.
-Διαθέτει δείκτης ημέρας / νύχτας και ημέρα / ημερομηνία και στις δύο χρυσές κλήσεις του.
-Έχει δείκτη μήνα.
-24ωρο και λεπτό υποδιαίρεση.

Με άλλα λόγια, το Grandmaster Chime διαθέτει πολλές λειτουργίες που βρίσκονται μόνο σε ψηφιακά ρολόγια χαλαζία, και αυτές οι επιπλοκές λειτουργούν με το πιο αναλογικό είδος μικρομηχανών που μπορεί να φανταστεί κανείς.

6300A 010 03 500

Υπάρχει όμως ένα επιχείρημα, που καταρρίπτει όλα τα παραπάνω και μετατρέπει το ρολόι αυτό, στο πιο ακριβό του κόσμου. Ένα επιχείρημα αξίας 31 εκατομμυρίων δολαρίων. Όλα τα χρήματα, από την πώλησή του θα πάνε στην έρευνα για την εύρεση θεραπείας της Μυϊκής Δυστροφίας Duchenne.

Πρόκειται για μια ασθένεια που αφορά κυρίως αγόρια και τα συμπτώματα μπορεί να γίνουν εμφανή από τις ηλικίες 3 -5 ετών ή ακόμα και νωρίτερα και επηρεάζει πρωταρχικά τους σκελετικούς μύες που ελέγχουν την κίνηση του ανθρώπινου σώματος και τον καρδιακό μυ.

Δείτε το Grandmaster Chime της Patek Philippe στο παρακάτω άλμπουμ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved