Πέντε τρόποι που η ΑΜΣΤΕΛ μπορεί να σε διδάξει στυλ

2 SHARES

Δεν υπάρχει αμφιβολία, φίλε μου, πως διανύουμε μία κατά γενική ομολογία εντελώς αλλοπρόσαλλη εποχή. Μία εποχή όπου η απουσία νοήματος, καταλήγει να καθιερώνεται σε παγκόσμιο trend και έπειτα να ακολουθείται ευλαβικά από όλους, ακόμη και από τους ίδιους σου τους κολλητούς, οι οποίοι στην αρχή το λοιδορούσαν μαζί σου. Υπάρχουν πολλές φορές που ενώ πιάνεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται, αν είσαι εσύ αυτός που έχει τελικά λάθος και όλοι οι υπόλοιποι είναι σωστοί, αλλά κατά βάθος γνωρίζεις πως δεν υπάρχει τίποτα πιο επαναστατικό, από το να παραμένεις ο εαυτός σου κόντρα στις απαιτήσεις και τα σημεία των καιρών.

Στην καθημερινή αυτή «μάχη» που δίνεις ενάντια στο ρεύμα, υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να διαφυλάξεις και αυτό είναι το στυλ σου. Μπορεί εσύ να νομίζεις πως είσαι προστατευμένος από τις σύγχρονες «σειρήνες», όμως στην καθημερινότητά μας δεκάδες παγίδες εμφανίζονται μπροστά μας, από τις οποίες κανείς, ακόμη και ο πιο υποψιασμένος δεν μπορεί να ξεγλιστρήσει.

Αν μέχρι σήμερα θεωρούσες πως ο γενικευμένος όρος «στυλ», περιλαμβάνει αποκλειστικά τα ρούχα και τα αξεσουάρ που συντροφεύουν κάθε σου εμφάνιση, μάλλον ήρθε ο καιρός να κάνεις update. Σαφώς ο τρόπος που επιλέγεις να ντύνεσαι αφορά σε ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος του στυλ σου, δεν είναι όμως μόνο αυτό κάθε αυτό. Στυλ μπορεί να θεωρηθεί ο τρόπος που επενδύεις τον ελεύθερο χρόνο σου, ο τρόπος που συστήνεις τον εαυτό σου στους γύρω σου, ακόμη και το πού επιλέγεις να απολαμβάνεις την μπύρα σου. Το στυλ κρύβεται παντού και στην πραγματικότητα είναι η δική σου προσωπική «πινελιά» στην καθημερινότητα, κάτι σαν την υπογραφή σου ένα πράγμα. Ακριβώς για αυτό, είναι χρέος απέναντι σε εσένα τον ίδιο να το κρατήσεις αναλλοίωτο.

Τι θα χρειαστείς για να τα καταφέρεις; Έναν «σύμμαχο», ο οποίος θα λειτουργεί ως λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση. Και ειλικρινά, κανείς δεν είναι καταλληλότερος από την αγαπημένη σου μπύρα ΑΜΣΤΕΛ, που 55 χρόνια συνεχόμενα, επιμένει να κρατάει χαρακτήρα! Παρακάτω ακολουθούν πέντε παραδείγματα, τα οποία το αποδεικνύουν περίτρανα.


Keep it simple

Άσε τους γύρω σου να χάνουν χρόνο και φαιά ουσία, προσπαθώντας να ανακαλύψουν το μυστικό που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν από το πλήθος. Η λέξη «κλειδί» που λύνει τον αιώνιο γρίφο του στυλ είναι μία: Α-π-λ-ό-τ-η-τ-α. Τι νόημα έχει να γοητεύονται οι άλλοι από φιοριτούρες και περιτυλίγματα; Σημασία έχει εσύ ο ίδιος να κερδίσεις τις εντυπώσεις με το σπαθί σου, δηλαδή τον αληθινό χαρακτήρα σου. Φορώντας ρούχα που σε… φοράνε ή επιλέγοντας λόγου χάρη ένα χτένισμα που κάνει τους άλλους να σε κοιτάνε στις… τρίχες, είναι σαν να αδικείς και να ρίχνεις από μόνος σου τον εαυτό σου. Όπως επιβεβαιώνει άλλωστε και η σύσταση της αγαπημένης μας μπύρας ΑΜΣΤΕΛ από 100% ελληνικό κριθάρι, για να είναι πετυχημένη μία συνταγή δεν χρειάζονται πολλά συστατικά, αρκεί η ουσία, δηλαδή η πρώτη ύλη να ανταποκρίνεται σε υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές.

Μείνε αυθεντικός

Το μεγαλύτερο «φάουλ» που κάνουν οι περισσότεροι, είναι πως θέλοντας να διαφοροποιηθούν από το σύνολο, καταλήγουν να μιμούνται άθελά τους ή και ηθελημένα, το στυλ κάποιου άλλου προσώπου που θεωρούν πως όντως έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Ας μην είμαστε αφοριστικοί, όλοι έχουμε ζηλέψει κρυφά το ντύσιμο κάποιου φίλου ή το πηγαίο coolness κάποιου διάσημου, στον οποιοδήποτε μπορεί να σε συμβεί άλλωστε. Ωστόσο, αν αρχίζαμε όλοι να κοπιάρουμε ντυσίματα και συμπεριφορές άλλων, αργά ή γρήγορα θα χάναμε το πιο σημαντικό «συστατικό» του στυλ μας, το οποίο δεν είναι άλλο από την αυθεντικότητά μας. Μην ξεχνάς πως όσο πιο ειλικρινής είσαι με τις επιλογές σου, τόσο πιο αυθεντικό θα είναι το στυλ σου, αυτά τα δύο ήταν πάντα αλληλένδετα και το να είσαι αυθεντικός τελικά, έχει στυλ από μόνο του! Επιπλέον, όταν κάτι δεν σε εκφράζει στην πραγματικότητα, όσο προηγμένες κι αν είναι η υποκριτικές σου ικανότητες, όσο μαέστρος κι αν είσαι στο… copy paste, πάντα θα δείχνει άχαρο και ξένο πάνω σου, γιατί πολύ απλά δεν είναι εσύ.

Κανείς δεν είναι τέλειος

Εκτός βέβαια από την αγαπημένη σου μπύρα ΑΜΣΤΕΛ. Όσο πιο γρήγορα αποδεχτείς την παραπάνω παραδοχή, τόσο πιο εύκολο θα είναι για σένα να διαβείς το κατά τα άλλα δύσβατο μονοπάτι της αυτογνωσίας. Όταν καταφέρεις να εκθρονίσεις την αψεγάδιαστη εκδοχή του εαυτού σου που μόνος σου έχεις δημιουργήσει, θα σου δώσεις αυτόματα το περιθώριο να είσαι απλά… ο εαυτός σου. Καλώς ή κακώς δεν μας δίνεται κάποιο συγκεκριμένο manual, το οποίο να μας υποδεικνύει πώς πρέπει να σκεφτόμαστε, να πράττουμε, να ντυνόμαστε. Η μοναδική μας «πυξίδα» για να μην χάνουμε τον δρόμο, είναι να υπάρχει απόλυτη συνέπεια ανάμεσα στις πράξεις και τα λεγόμενά μας. Όταν το καταφέρουμε, τότε ναι, θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην τελειότητα!

Ξέχνα τους «ειδικούς»

Το μεγαλύτερο «όπλο» της μάζας ενάντια στη μοναδικότητα και συνεπώς το στυλ μας, είναι οι απανταχού ειδικοί. Όλοι εκείνοι οι αυτόκλητοι σωτήρες που σου λένε πώς πρέπει να ντύνεσαι στο γραφείο αν θες να έχεις άμεση επαγγελματική ανέλιξη, πώς θα εμπλουτίσεις με θετική ενέργεια το σαλόνι σου σύμφωνα με το φενγκ σούι, τι θα μαγειρέψεις στο πρώτο σας ραντεβού, μίας και ο έρωτας περνάει πρωτίστως από το στομάχι, ακόμη και σε τι ποτήρι πρέπει να σερβίρεις την μπύρα σου. Πριν βιαστείς να επενδύσεις σε ακριβά πουκάμισα, φυτά εσωτερικού χώρου, πολύπλοκες συνταγές και κρυστάλλινα σερβίτσια, θυμήσου πως ο μόνος «ειδικός», αυτός δηλαδή που μπορεί να κρίνει τι είναι καλύτερο για εσένα, δεν είναι κανένας άλλος εκτός από εσένα τον ίδιο. Σε κάθε περίπτωση, με μεζέ ή χωρίς, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου, εσύ πάντα θα απολαμβάνεις την ΑΜΣΤΕΛ σου στο… φυσικό της περιβάλλον, δηλαδή το μπουκάλι. Τι γιατί; Γιατί έτσι σου αρέσει!

«Fashion fades, style is eternal»

Ή τουλάχιστον έτσι είχε πει ο Yves Saint Laurent και μέσα σε πέντε λέξεις καταδίκασε όλους εκείνους που στον «βωμό» των trends, της μόδας, του lifestyle και του προσωρινού, είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν, και ένα από αυτά είναι βεβαίως το στυλ τους. Έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου την προειδοποίηση του θρυλικού Γάλλου σχεδιαστή, να είσαι σίγουρος πως θα παραμείνεις πιστός στον εαυτό σου και φυσικά σε όλα εκείνα που σου αρέσουν και αγαπάς πραγματικά. Μπορεί η μόδα να επιβάλλει ξενόφερτα trendy στέκια στο κέντρο, αν όμως εσύ γουστάρεις παραδοσιακό συνοικιακό καφενείο, ξύλινες καρέκλες χύμα στο πεζοδρόμιο, παγωμένη μπύρα σε χαμηλό ποτήρι και ιστορίες παππούδων, ποιος μπορεί να σε εμποδίσει; Άλλωστε κακά τα ψέματα, όπως η ίδια η ΑΜΣΤΕΛ μας δίδαξε τόσα χρόνια, η πραγματικά καλή μπύρα, είναι το ίδιο απολαυστική σε όποιο ποτήρι και αν τη βάλεις, όπου και αν την πιεις.

2 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved