Όταν οι ήρωες της TV διδάσκουν στυλ

Πώς πέντε πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών σειρών έγιναν fashion icons.

Στην εποχή της ΤV οι ήρωες επιβάλλεται να είναι προσεγμένοι. Καθένας εξ αυτών παραδίδει πνεύμα, αποτελεί είδωλο και σου προκαλεί ένα συναίσθημα ταύτισης αρκετό για να τον θαυμάζεις, όσος καιρός και αν περάσει. Σαφώς και ένας γκουρού του στυλ όπως ο James Bond δεν θα μπορούσε να χωρέσει στο τετράγωνο κουτί, ωστόσο εν έτει 2022 η τηλεόραση έχει τη δυναμική να αντιπαρατάξει πολλούς σπουδαίους τύπους που κοντράρουν σε στυλ τον πράκτορα 007.

Κάθε σειρά έχει τα χαρακτηριστικά της και ο χαρακτήρας της πρέπει να κινείται, να εκφράζεται και κυρίως να εκπέμπει τον ανάλογο σεβασμό με το ύφος της. Για κάθε δικηγόρο απαιτείται ένα κομψό και επιβλητικό ντύσιμο, για κάθε μηχανόβιο μια badass περσόνα.

Ιδού η πεντάδα χαρακτήρων που κερδίζει τις εντυπώσεις και παρέδωσε μαθήματα στυλ στην ιστορία των τηλεοπτικών σειρών. Πριν όμως δεις ποιοι είναι ρίξε μια ματιά σε πολλούς άλλους που άξιζαν να βρίσκονται παρακάτω αλλά κόπηκαν λόγω μικρής λίστας:

 

 

Aς αρχίσουμε...

 

Neal Caffrey (White Collar)

Ηθοποιός: Matt Bomer

Ένας οποιοσδήποτε κλέφτης δεν θα είχε ένα και μοναδικό στυλ. Ο Neal Caffrey (ο Nick Holden ή όπως αλλιώς λεγόταν στη σειρά) δεν είναι οποιοσδήποτε απατεώνας. Είναι ένας τύπος με κύρος, μυαλό ξυράφι και αρετές που ξεπερνούν την νομιμότητα αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσες να συλλάβεις ρίχνοντας μια ματιά στην όλη όψη του.

Μεγάλο του προνόμιο; Η τέχνη του να μπορεί να προσαρμόζεται στην εκάστοτε κατάσταση. Μπορεί να μην ερχόταν από ανώτερα κοινωνικά στρώματα, αλλά η κομψότητα, οι κινήσεις του gentleman, το εκλεπτυσμένο wine tasting και τέλος το καπελάκι του δημιουργούσαν έναν χαρακτήρα σοβαρό, από σπίτι -που δεν ήταν- αλλά με ένα πέπλο μυστηρίου να απλώνεται γύρω του. Ό,τι ακριβώς ήταν άλλωστε ο ίδιος Neal.

 

 

Raylan Givens (Justified)

Hθοποιός: Timothy Olyphant

Στο Hollywood έδωσε αρκετές ερμηνείες, από σκληροτράχηλες (Hitman), χαζοχαρούμενες (Scream 2), εκνευριστικές (The Girl Next Door) αλλά όταν παίζει western μεταμορφώνεται. Όπως έκανε πρόσφατα στο «Once Upon a Time in... Hollywood», παρότι υποδυόταν έναν ηθοποιό που κάνει τον καουμπόι.

Η αρχή έγινε στο εξαιρετικό «Deadwood», αλλά στο «Justified» ήταν το κάτι άλλο. Ένας σύγχρονος καουμπόης σε ένα βλαχοχώρι των ΗΠΑ, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και οίκτο, που δεν φοβάται να το παίξει σερίφης παλιάς κοπής, εμπνευσμένος από τον Seth Bullock και τον spaghetti western «Man with No Name» του Clint Eastwood. Τα denim jackets δεν φεύγουν ποτέ από πάνω του, όπως τα σπορ γιλέκα που τονίζουν τον βάναυσο εσωτερικά χαρακτήρα του και το καπέλο. Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν καουμπόηδες στη σύγχρονη εποχή;

 

Έχουμε κάνει συνέντευξη με τον κακό της σειράς «Justified»

 

Jackson «Jax» Teller (Sons of Anarchy)

Hθοποιός: Charlie Hunnam

Στα παραμύθια όταν πεθαίνει ένας βασιλιάς, αναλαμβάνει ο πρώτος διάδοχος. Στην περίπτωση όμως των Γιων της Αναρχίας, των Χαρλεάδων του Charming, οι μύθοι του Αισώπου και του Hans Christian Andersen είναι απλά κακόγουστα ανέκδοτα. Ο πιο αλήτης επιζεί, ο πιο badass είναι ο απόλυτος άρχοντας. Όλα αυτά λοιπόν –παρότι δεν του φαινόταν- ήταν ο Jax Teller.

Μια φιγούρα που δεν ένιωθε από νόμους, ένας ήρωας φτιαγμένος να αντέχει τον πόνο, τις ανατροπές αλλά και τα μυστικά που έκρυβαν δικοί του άνθρωποι, μια ψυχή που καταστράφηκε και στο τέλος έγινε ο πιο άγριος όλων. Το μόνο που κράτησε αναλλοίωτο από το πρώτο επεισόδιο ήταν το επαναστατικό του ντύσιμο. Με τα ρούχα πάντα ένα νούμερο μεγαλύτερα, το χαρακτηριστικό λευκό T-Shirt, το δερμάτινο γιλέκο με τη στάμπα των «SAMCRO» και τα δαχτυλίδια, μπορεί να μην σου μιλούσε αλλά ουσιαστικά σου περνούσε ένα απλό μήνυμα: «Don’t Fuck with Me».

 

 

Lucifer Morningstar (Lucifer)

Hθοποιός: Tom Ellis

Ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια, αλλά αυτή η συγκεκριμένη του μορφή δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Lucifer Morningstar, ή αλλιώς ο αρχηγός της κολάσεως, δεν είναι τόσο κακός όσο πιστεύαμε. Αντί να βασανίζει ψυχές στον Κάτω Κόσμο, αποφάσισε να κάνει... διακοπές και να μεταφέρει την καφρίλα παρέα με τη διάθεσή του για αμαρτίες στο Los Angeles, μετατρέποντας την Πόλη των Αγγέλων σε Sin City.

Ένας άρχοντας του σκότους όμως παρότι δεν διακρίνεται για την σοβαρότητά του –περισσότερο για το αντίθετο-, επιβάλλεται να κερδίζει τον σεβασμό με τις κινήσεις και το στυλ του. Για κάθε χαμόγελο καφρίλας ή (ασόβαρη) ατάκα, το κομψό ντύσιμο (πουκάμισο – σκούρο κοστούμι) έρχεται να δώσει ισορροπία στην πολυποίκιλτη περσόνα του. Στο φινάλε της σειράς ωστόσο που αρχίζει να σοβαρεύει, το όλο λουκ προσθέτει πολύ περισσότερο κύρος από ότι στο ξεκίνημα του σίριαλ. 

 

 

Harvey Specter (Suits)

Hθοποιός: Gabriel Macht

Είναι σαφές ότι ένας μεγαλοδικηγόρος δεν θα πήγαινε ποτέ στο γραφείο του με φόρμα, ούτε στα ραντεβού του φορώντας T-Shirt ή Polo. Ο Harvey Specter ωστόσο είναι η προσωποποίηση του τίτλου της σειράς: «Κοστουμάτος».

Το φοράει παντού και δεν το αποχωρίζεται. Ούτε στο γραφείο, ούτε στο σπίτι, ούτε καν στο μπάνιο. Όλα στην πένα, ούτε ίντσα να περισσεύει στη γραβάτα, ούτε να τρίχα να πετά από το μαλλί. Όσο για το κορμί, ο Harvey Specter κάνει πράξη το μότο που θα έπρεπε κάθε άντρας να ακολουθεί όταν γυμνάζεται:

«Δεν πάμε γυμναστήριο για να βλέπουν τους κοιλιακούς μας το καλοκαίρι, αλλά για να ταιριάζουμε τέλεια στα ρούχα μας». Kαι μόνο αυτό τα λέει όλα.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved