Joker: Μαθήματα στυλ από τον Joaquin Phoenix

Η τολμηρή γκαρνταρόμπα του Joker θέλει από μόνη της βραβείο. 

Πολύ πριν ο Jack Nicholson φορέσει το μοβ κοστούμι στο Batman του Tim Burton και προτού ο Heath Ledger κάνει διάσημο το ξεβαμμένο make-up με το εξίσου ξεθωριασμένο πρασινωπό χρώμα της βαφής του μαλλιού, ο Joker, ο ήρωας των Bob Cane και Bill Finger ήταν ανέκαθεν στιλάτος. Ήταν ίσως από τις πρώτες μορφές στα κόμιξ που δήλωναν ότι, για να είσαι το μεγάλο αφεντικό του υποκόσμου, δεν είναι ανάγκη να είσαι κουρελής.

Υπάρχει όμως χώρος για ένα κομμάτι καλής μόδας στην Αμερική της δεκαετίας του ’80; Μία πολύ περίεργη δεκαετία με εξίσου περίεργα γούστα, με χαίτες και afro χτενίσματα, με ψηλά μπατζάκια και μπόλικες βάτες στα σακάκια. Στη μόδα όμως, σημασία δεν έχει μόνο η επιλογή αλλά και το πως επιλέγεις να την παρουσιάσεις.

 

 

Στην περίπτωση του Joaquin Phoenix και των ενδυματολογικών προτιμήσεων του Joker, υπάρχει μόνο μία κουβέντα που μπορεί να χαρακτηρίσει το στυλ του στον σύγχρονο κόσμο μας: τολμηρό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα δεις κάποιον να τολμήσει με ένα κόκκινο κοστούμι – εκτός αν είναι ο Djibril Cisse ή ο David Beckham. Όμως ο υπεύθυνος ενδυματολογίας της ταινίας Mark Bridges, σκέφτηκε τον anti-hero έξω  από τα δεδομένα και παρουσίασε μία πρώιμη ταυτότητα του στυλ του, που αν και θέλεις να την αποκαλέσεις προβληματική, κερδίζει στη  γοητεία από τον άνθρωπο που το φοράει. Άλλωστε το cherry-red χρώμα, είχε κατακτήσει πολύ νωρίτερα τα 70s.

 

 

Όμως το τολμηρό κόκκινο κοστούμι ταιριάζει με την τολμηρή ταυτότητα του ιδιοκτήτη του. Και είναι πράγματι για τολμηρούς άντρες, είτε αυτοί κρύβουν μεγάλα μυστικά, είτε χορεύουν μακάβριους χορούς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved