Ο Roger Federer σέρβιρε το στυλ καλύτερα από όλους

Ο θρύλος του τένις και η αξία του grand slam της αλλαγής που χρειάζεσαι.

Στο άκουσμα του ονόματός του παίρνεις μια βαθιά ανάσα και χωρίς να το καταλαβαίνεις, υποκλίνεσαι. Δεν μιλάμε άλλωστε για κάποιον τυχαίο ή απλώς έναν διάσημο αθλητή, αλλά για έναν από τους τελευταίους «ζωντανούς θρύλους» του παγκόσμιου αθλητισμού.

Σε μια εποχή που το τένις συνεχώς εξελίσσεται ο μεγάλος σταρ των κορτ δεν λέει να τα παρατήσει. ακόμα και αν αισίως έκλεισε τα 39 του χρόνια. Δεν θέλει να αφήσει σε ησυχία τους αντιπάλους του παραμένοντας πάντα η απόλυτη ατραξιόν του αθλήματος.

Εμείς έχουμε παίξει... μονάκι με έναν από τους αντιπάλους του.

O Roger Federer είναι δίχως αμφιβολία ένα κόσμημα για το τένις, ένας θρύλος των γηπέδων και μία από τις πλέον ευγενικές φυσιογνωμίες παγκοσμίως.

 

 

Ο άρχοντας του τένις -κατά πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών-  μπορεί να βρίσκεται στη Δύση της καριέρας του αλλά δεν λέει να το βάλει κάτω. Είναι ο απόλυτος σταρ, σαν τον θησαυρό που δεν χάνει την λάμψη του και φαίνεται από τα βάθη του ορίζοντα. Εκείνος που ανεβάζει το πρεστίζ και συνεχίζει αυτό που έκανε πάντα.

Να μένει σταθερά κοντά ή στην ίδια την κορυφή.

 

Μεγαλείο με στυλ

Ο Ελβετός είναι ίσως η επιτομή του απόλυτου τενίστα. Ψυχρός με μελετημένες κινήσεις, αρχοντικό στυλ σε κάθε του χτύπημα -ή ντράιβ ή ρεβέρ- προκαλώντας ένα ιδιαίτερο συναίσθημα σε οποιονδήποτε τον παρακολουθεί. Αυτό του ότι δεν βρίσκεται ο ίδιος στο έλεος της μπάλας. Ο ίδιος διατάζει την μπάλα.

 

 

Σου προκαλεί ουσιαστικά όλα αυτά που θες να δεις σε έναν αγώνα τένις. Δεν θα χάσει ποτέ την ψυχραιμία του και δεν αισθανθείς ποτέ ότι χάνει τα ηνία ενός παιχνιδιού. Ακόμα και αν πιεστεί θα βρει τον τρόπο να το κρύψει και αν είναι να χάσει θα το κάνει με ψηλά το κεφάλι.

Πέρα όμως από τους τίτλους και τη γενικότερη επιτυχία του, ο Federer έφερε ένα δικό του στυλ προσέγγισης στο άθλημα του τένις και ταυτόχρονα έγινε μόδα μέσα από αυτό.

Όταν ξεκίνησε να κάνει αίσθηση στα κορτ, ο Ελβετός παρουσιαζόταν συνήθως με κότσο στο κεφάλι –έχοντας μακριά χαίτη- ενώ συνήθιζε να κυκλοφορεί έξω φορώντας σπορ παπούτσια και φαρδιά ρούχα.

 

 

«Όταν γνώρισα την Μίρκα (γυναίκα του) σίγουρα με κοίταζε και απορούσε. Ακόμα και σήμερα απορώ πώς ντυνόμουν έτσι» έχει εξομολογηθεί ο Federer. 

 

Τότε προχώρησε σε extreme makeover

Κούρεψε το μαλλί του -αν και δεν αποχωρίστηκε ποτέ την κορδέλα σήμα κατατεθέν του-, άρχισε να ντύνεται διαφορετικά και πλέον η κομψότητα είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει.

«Άρχισα να απολαμβάνω τη διαδικασία της αλλαγής και με διαφορετικά στυλ στο ντύσιμό μου. Χρειάζεται συνεχώς να έχεις ένα καλό ρούχο, λες και ετοιμάζεσαι για το Κόκκινο Χαλί του Hollywood», δηλώνει περήφανα για το στυλ του, τονίζοντας μάλιστα πως το μυστικό είναι ένα:

«Το ρούχο που εφαρμόζει πάνω σου σε κάνει συνεχώς να φαίνεσαι γυμνασμένος, ίσως και λίγο πιο μυώδης από ότι είσαι πραγματικά ενώ εκπέμπεις σεβασμό σε κάθε σου κίνηση».

 

 

Ένας τέτοιος τύπος, που δεν χορταίνει να μας προκαλεί συγκινήσεις με τις επιδόσεις του στο τένις είναι δεδομένο πως έχει το know how στην επιτυχία, είτε στη ζωή παρέα με τη σύζυγο του Mirka και τα τέσσερα παιδιά τους, είτε στο γήπεδο αγκαλιά με τη ρακέτα και κάποιο από τα 20 Grand Slam του ή στα κορτ του στυλ. Ο Federer είναι βέβαιο ότι έχει πάντα τον άσο στο μανίκι του.

Και θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και όταν κρεμάσει τη ρακέτα και πει «αντίο» στην ενεργό δράση. Μέχρι τότε βέβαια έχουμε ακόμα…

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved