Το εμβληματικό Seamaster 300 της Omega

Ένα κομμάτι τέχνης που βρέθηκε σε ένα χαρτοφύλακα και ανήκει σε έναν πραγματικό ήρωα.

Μπορεί ένα ρολόι να κουβαλάει μια συναρπαστική ιστορία; Και βέβαια είναι η απλή απάντηση που μπορεί να δώσει κάποιος. Όμως τι μας προσφέρει το Seamaster 300 1968 της Omega

Το συγκεκριμένο μοντέλο βρέθηκε πριν από 40 περίπου χρόνια σε έναν χαρτοφύλακα και ανήκει σε έναν πραγματικό ήρωα του αμερικανικού στρατού. Πρόκειται για τον αντισυνταγματάρχη George Aikman Finter, ο οποίος είχε τιμηθεί με το Χάλκινο Αστέρι των USA Armed Forces και φυσικά το μετάλλιο της Legion of Merit.

 

 

Το ρολόι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και άθικτο σε σχέση με το χρονικό διάστημα που βρισκόταν μέσα στον χαρτοφύλακα. Ο Finter υπηρέτησε στην μεταπολεμική Γερμανία, βρέθηκε για λίγο στη Χιλή ως αξιωματικός πληροφοριών, σε μια ταραγμένη περίοδο της ιστορίας, ενώ έλαβε μέρος και σε τέσσερις επιχειρήσεις στο Βιετνάμ, προτού χάσει τη ζωή του στην τελευταία απ' αυτές το 1970.

Το ρολόι θα πωληθεί μαζί με μια σειρά αρχείων που περιγράφουν τη στρατιωτική καριέρα του Finter, συμπεριλαμβανομένων των αδειών, των διαβατηρίων, των φωτογραφιών, της έκθεσής του για το ατύχημα, του Bronze Star Citation και των υπογεγραμμένων χαιρετισμών από τον τότε πρόεδρο Richard Nixon και τον στρατηγό Westmoreland.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved