Η πιο επαναστατική ζακέτα είναι αυτή της Harrington

Λίγα λόγια για το ρούχο που ανέδειξε ο James Dean (και το αντίστροφο).

Καμία ζακέτα στον κόσμο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πιο «cool» από αυτή της Harrington. Για κάποιους, η αγορά της πραγματοποιείται καθαρά για νοσταλγικούς λόγους. Κάποιοι άλλοι, την απέκτησαν απλά για να ακολουθήσουν τη μόδα. Πρώτα όμως, πρέπει να καταλάβει ο αγοραστής τη προέλευση και στη συνέχεια την εξέλιξή της ανά τα χρόνια. Με λίγα λόγια, πίσω της υπάρχει μια μεγάλη ιστορία.

Είναι η πιο επαναστατική και καθημερινή ζακέτα

Ο James Dean φόρεσε τη Harrington ζακέτα στη θρυλική ταινία του 1955, «Rebel Without a Cause», στην οποία ανέδειξε και κάτι άλλο σημαντικό της δεκαετίας αυτής, το λευκό απλό μπλουζάκι. Ύστερα, η ζακέτα ταξίδεψε και στην Αγγλία και προτιμήθηκε από άτομα σαν τον Topper Headon των Clash.

Αποτέλεσμα εικόνας για james dean rebel without a cause gifs

 

Δεν προτιμήθηκε όμως μόνο από ροκάδες και επαναστάτες. Παίκτες του γκολφ έδειξαν να την αγαπούν, ακόμα και οι πρόεδροι της Αμερικής την επέλεξαν για τις casual και πιο καθημερινές τους εμφανίσεις, προσπαθώντας να δείξουν το πιο ανθρώπινο πρόσωπό τους. Αυτοί ήταν οι JFK, Bill Clinton και George W. Bush. Επίσης, ένας από τους πολλούς που την προτίμησαν, ήταν και ο Frank Sinatra. Αυτό, από μόνο του, λέει πολλά.

Πως να τη φορέσεις σωστά

Το καλό με τη Harrington, είναι πως μπορεί να φορεθεί με πολλούς τρόπους και με πολλά διαφορετικά στυλ. Ταιριάζει με polo και oxford μπλουζάκια, απλά πουκάμισα, ακόμα και λεπτά πουλόβερ. Βέβαια, μπορείς και με ένα λευκό μπλουζάκι. Κάτι παραπάνω ήξερε ο James Dean αλλά και οι υπόλοιποι που ακολουθούν στις φωτογραφίες

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved