Αν φοβάσαι για τον προστάτη σου χρειάζεται να κάνεις μόνο ένα πράγμα

Γιατί το 21 είναι ο μαγικός αριθμός για την σεξουαλική μας ζωή.

Είναι αυτό που τριγυρνάει στο μυαλό σου, αλλά που δεν θα ήθελες να το σκέφτεσαι ούτε λίγο. Ο προστάτης σου. Κάθε άντρας εκεί έξω παρακαλάει να είναι υγιής και να μην χρειαστεί ποτέ να έχει θέματα. Και εκτός από την τακτική εξέταση -γιατί η πρόληψη σώζει ζωές- υπάρχουν μικρά και απλά πραγματάκια που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες να μην έχεις προβλήματα. Οι επιστήμονες λοιπόν μόλις παρουσίασαν το ένα από αυτά.

 

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, στην πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσαν, τα είπαν απλά και ξάστερα: αν θες να μην έχεις θέματα με προστάτη, κάνε σεξ. Πολύ σεξ. Ειδικότερα, οι άντρες ηλικίας από 20 ως 29 που εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Αντιστοίχως, οι άντρες από 40 μέχρι 49 που ακολουθούν τον μαγικό αριθμό 21, μειώνουν τις πιθανότητες για καρκινώματα στο 22%.

 

Οπωσδήποτε, αναφέρουν και οι ίδιοι πως η έρευνα χρειάζεται περεταίρω αποδεικτικά, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που το λες κακά νέα. Οπότε αν ήδη την στριμώχνεις συχνά, φρόντισε να την...στριμώξεις λίγο περισσότερο. Και έχεις και καλή δικαιολογία. «Όχι για μένα, για τον προστάτη μου».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved