Μήπως οι υψηλές ταχύτητες του Internet κατέστρεψαν τo πορνό;

Στον καιρό του free streaming χάθηκε λίγη από την μαγεία της αναζήτησης.

Αν είσαι κοντά στα 30, τότε θυμάσαι ξεκάθαρα την εποχή της βιντεοκασέτας. Τις ένδοξες ημέρες των video clubs. Και τις ημέρες που τα περιοδικά πορνό τις έδιναν δώρο. Τα ράφια μάς γέμιζαν με ταινίες που πρωταγωνιστούσαν άγνωστες στάρλετ της εποχής, με παραγωγές που κατέφθαναν από Αμερική και Ευρώπη. Η βιντεοκασέτα υπήρξε σύντροφός μας στις μοναχικές στιγμές, όταν όλοι έλειπαν από το σπίτι. Και ήξερε πάντα πώς να ζωγραφίζει ένα χαμόγελο ευτυχίας στα χείλη μας.

Σήμερα, πάλι, δεν την σκεφτόμαστε μόνο ως ένα ρετρό, ξεχασμένο αντικείμενο. Συμβολίζει το πέρασμα από την εφηβική αθωότητα στην βρόμικη ενηλικίωση. Αλλά και το πέρασμα στην ερωτική πλευρά της διαδικτυακής εποχής.

img 5420

 

Θυμάσαι εκείνο το buzz της σύνδεσης στο net;

Στο ξημέρωμα της νέας χιλιετίας, το πορνό στο Internet δεν ήταν και το πιο αυτονόητο πράγμα στον κόσμο. Υπήρχαν ακόμα οι απλές συνδέσεις που με τις χαμηλές τους ταχύτητες σε έκαναν να μετράς αιώνες μέχρι να κατέβει ένα βίντεο. Ήταν το πιο εκνευριστικό κομμάτι στην διαδικτυακή εποχή της τσόντας και των peer2peer προγραμμάτων (βλέπε KaZaa & Limewire), με αρχεία που είχαν ταχύτητα όμοια με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Περίμενες 1 εβδομάδα για να κατεβάσεις ένα ερωτικό βίντεο διάρκειας 1 ώρας και, αν η σύνδεση «έπεφτε», υπήρχαν φορές που έπρεπε να ξεκινήσεις το downloading από την άρχη. Και όλα αυτά, έχοντας τον φόβο πως το αρχείο, ίσως και να είναι «πόρτα» για κάποιο Trojan που είχε ως στόχο να μολύνει τον υπολογιστή σου. Ρώσικη ρουλέτα δηλαδή.

Αλλά ακόμη και έτσι, ο πρωτόγονος -πλέον- αυτός τρόπος είχε την δική του μαγεία. Την δική του γλύκα. Κάθε μέρα ήταν μία πρόκληση. Ένα διαδικτυακό ταξίδι στην αβεβαιότητα και τον κίνδυνο, για λίγες στιγμές προσωπικής ευχαρίστησης. Έπρεπε να ελπίζεις πως κάποιος καλόκαρδος χρήστης από την Σουηδία, την Γερμανία, την Αμερική και τις άλλες χώρες του κόσμου, θα είχε την υπομονή -και την ταχύτητα- να ανεβάσει στο πρόγραμμα την τελευταία ταινία της Sasha Grey και να την μοιραστεί μαζί σου. Γι’ αυτό και κάθε τέτοια στιγμή ήταν μοναδική. Γιατί το αρχείο το είχες αποκτήσει  με υπομονή, με πίστη αλλά και φουσκωμένο λογαριασμό τηλεφώνου. Και ήταν κάπου εκεί που οι ταχύτητες πέρασαν σε άλλη εποχή και η όμορφη αίγλη του ερωτικού βίντεο χάθηκε.

 

 

Οι σελίδες του σήμερα

Η ποικιλία των ερωτικών  ιστοσελίδων σήμερα, είναι τόσο μεγάλη που θα χρειαζόσουν μία ζωή για να τα δεις όλα, ένα προς ένα. Δεν υπάρχει download. Δεν υπάρχει αγωνία. Δεν υπάρχει ο φόβος της αποτυχίας. Απλά πληκτρολογείς την λέξη-κλειδί και βλέπεις τον ένα κατάλογο να ανοίγει μετά τον άλλο. Και αν δεν σε ικανοποιήσουν, υπάρχουν άλλες για να ικανοποιήσεις τις ορέξεις σου.

Μήπως κάπου εδώ χάθηκε η μπάλα; Από το γεγονός και μόνο πως όλα είναι μόλις ένα κλικ μακριά με αδιανόητη ευκολία; «Όταν η ποσότητα υπερβαίνει κατά πολύ την ζήτηση, υπάρχει πτώση και αδιαφορία από το καταναλωτικό κοινό» δεν λένε οι οικονομολόγοι; Δεν λέμε πως γυρίσαμε αλλού το κεφάλι και δεν κατεβάσαμε το φερμουάρ.

Υπήρχε όμως μία αφοσίωση στην όλη διαδικασία. Σήμερα ο μέσος χρήστης περιφέρεται από βίντεο σε βίντεο χωρίς να εκτιμά την στιγμή. Μιλάμε για αυνανισμό, όχι για σερφάρισμα στη σελίδα του ΟΠΑΠ για να δεις το Τζόκερ. Κλείναμε την πόρτα, βάζαμε το βίντεο της επιλογής μας -που με τόσο κόπο βρήκαμε- και αφιερώναμε χρόνο στον εαυτό μας. Γιατί ο αυνανισμός, έχει να κάνει με προσωπικό χρόνο. Και όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις σε κάτι, τόσο καλύτερο γίνεται.  

Σήμερα, με την πληθώρα των βίντεο και την αναποφασιστικότητα για το τελικό κλικ, αντιμετωπίζουμε την τσόντα σαν να είναι «ξεπέτα». Κοιτάμε να τον στριμώξουμε κάπου στο πρόγραμμα μας, με την βοήθεια ενός τυχαίου βίντεο πορνό μερικών μόλις δευτερολέπτων και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν αφήνει την ίδια ευχαρίστηση. Θυμίζει ως ένα σημείο μία μικρή αγγαρεία. «Έλα, ας επιλέξω αυτό, να τελειώνω». Και επειδή ο σεξολόγος σου θα σου πει πως ο αυνανισμός θέλει παραπάνω προσοχή και σημασία απ΄όσο νομίζες, ίσως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία.

 

 

 

Πώς να την βγάζουμε δηλαδή;

Δεν λέμε να γυρίσουμε την σύνδεση στην πλειστόκαινο. Αλλά θα μπορούσαμε να αφοσιωθούμε σωστά στον αυνανισμό. Βλέποντας ένα μόνο βίντεο, με ηρεμία, χαλάρωση, χωρίς να έχουμε παράλληλα 100 παράθυρα ανοιχτά ψάχνοντας με την απέραντη πλεονεξία μας. Να δώσουμε ξανά την ευκαιρία στην τσόντα, να μας δείξει ότι δεν είναι ποτέ η ποσότητα αλλά η ποιότητα που κάνει την διαφορά. Ότι 10 βίντεο ταυτόχρονα δεν θα σε κάνουν να περάσεις καλύτερα από ένα το οποίο θα το ψάξεις, θα το διαλέξεις και θα το βάλεις στη λίστα με τα αγαπημένα σου. Θα δεις κάτι που πραγματικά επέλεξες και μόχθησες να το βρεις. Όχι ένα τυχαίο βίντεο που πετάχτηκε στο feed της σελίδας. Ασχολήσου. Δεν θα χάσεις.

 

Ποιος είπε ότι ο αυνανισμός δεν θέλει οργάνωση; Είναι κομμάτι της ζωής που ζούμε άλλωστε. Με λίγη τύχη θα αισθανθείς την ίδια αγωνία σαν εκείνες τις παλιές καλές ημέρες, που έσκιζες με ανυπομονησία το σελοφάν του περιοδικού για να βάλεις την κασέτα στο βίντεο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved